El Departament d’Educació ha adequat el currículum del cicle formatiu de grau superior de formació professional de Promoció d’igualtat de gènere. Amb aquesta adequació, el Departament d’Educació pot definir part del currículum per tal de donar resposta a les necessitats de la titulació a Catalunya.
 
El currículum del títol de Promoció d’igualtat de gènere s’ha enriquit des d’una perspectiva més global, i incorpora dues novetats que fins ara no es contemplaven. És el cas de la incorporació de la diversitat sexual com a posicionament clau en la intervenció social en matèria LGBTI. Alhora, els titulats podran elaborar plans d’igualtat per a les empreses de més de 250 treballadors per prevenir situacions de violència, un fet que fins ara no estava contemplat al currículum.
Fotografia
Aquests estudis capaciten per programar, desenvolupar i avaluar intervencions relacionades amb la promoció de la igualtat de tracte i d'oportunitats entre dones i homes. Per a tal motiu, s’apliquen estratègies i tècniques de l'àmbit de la intervenció social, detectant situacions de risc de discriminació per raó de sexe i potenciant la participació social de les dones.
 
La durada és de 2.000 hores -1.617 hores en un centre educatiu i 383 hores en un centre de treball-, distribuïdes en dos cursos acadèmics. Alguns dels continguts que s’imparteixen són, entre d’altres, Informació i comunicació amb perspectiva de gènere; Prevenció de la violència de gènere; Promoció de l'ocupació femenina; Desenvolupament comunitari o Participació social de les dones. El cicle s’imparteix a l’Institut Gaudí de Reus i a l’Institut Can Vilumara de L’Hospitalet de Llobregat.
 
La inserció laboral dels titulats i titulades es realitza en empreses o cooperatives dedicades al disseny i implementació de projectes formatius, de sensibilització, elaboració de plans d’igualtat, en places específiques o generals d’Ajuntaments, en sindicats.
 
 
 
8 de març de 2019