Direcció General de Comunicació

Gent Gran

El Govern destinarà més de 452.000 euros anuals a la futura residència de gent gran de Les

query_builder   11 març 2019 13:00

event_note Nota de premsa

El Govern destinarà més de 452.000 euros anuals a la futura residència de gent gran de Les

  • Finançarà 30 places residencials i 10 d’atenció diürna
 
El Govern de la Generalitat ampliarà els mitjans traspassats per la Generalitat al Conselh Generau d’Aran en matèria d’acció social i destinarà 452.301 euros anuals a la futura residència per a la gent gran i centre de dia del municipi de Les.
 
Per la seva banda, el Conselh Generau d’Aran està treballant en la reforma d’un edifici existent per a la implantació de la residència i centre de dia per un import aproximat de 2 milions d’euros. El nou equipament donarà servei a la vessant nord de la Val d’Aran.
 
A través d’aquest acord, la Generalitat garanteix el funcionament i manteniment de 30 noves places residencials i 10 d’atenció diürna que es posaran en marxa un cop el Conselh obri el nou centre.
 
L’acord també preveu una ampliació de la dotació econòmica destinada al Servei d’Atenció Domiciliària (SAD) que s’aplicarà a mesura que el Conselh Generau d’Aran també incrementi la prestació d’aquest servei.
Eth Govèrn destinarà mès de 452.000 èuros annaus ara futura residéncia de gent grana de Les
 
  • Finançarà 30 places residenciaus e 10 d’atencion diürna
 
Eth Govèrn dera Generalitat ampliarà es mejans tranferidi pera Generalitat ath Conselh Generau d’Aran en matèria d’accion sociau e destinarà 452.301 èuros annaus ara futura residéncia entara gent grana e centre de dia deth municipi de Les.
 
De son costat, eth Conselh Generau d’Aran trabalhe ena reforma d’ua bastissa existenta entara implantacion dera residéncia e centre de dia per un montant aproximat de 2 milions d’èuros. Eth nau equipament darà servici ath vessant nòrd dera Val d'Aran.
 
A trauès d’aguest acòrd, era Generalitat garantís eth foncionament e manteniment des naues places residenciaus e d’atencion diürna que se meteràn en òbra un còp eth Conselh daurisque eth nau centre.
 
Er acòrd tanben preve un agraniment dera dotacion economica destinada ath servici d’Atencion Domiciliària (SAD) que s’aplicarà a mesura qu’eth Conselh Generau d’Aran tanben aumente eth rendement d’aguest servici.