Acció Exterior i Unió Europea

Cauce Ciudadano rep el Premi ICIP Constructors de Pau 2018

El Premi ICIP Constructors de Pau reconeix persones, entitats o institucions que contribueixen al foment de la pau

L'ICIP lliura el Premi Constructors de Pau 2018 a l'entitat mexicana Cauce Ciudadano

L'acte ha estat presidit pel president del Parlament, Roger Torrent, el conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, i el president de l'ICIP, Xavier Masllorens.

query_builder   12 març 2019 00:19

event_note Nota de premsa

El Premi ICIP Constructors de Pau reconeix persones, entitats o institucions que contribueixen al foment de la pau

L'ICIP lliura el Premi Constructors de Pau 2018 a l'entitat mexicana Cauce Ciudadano

L'acte ha estat presidit pel president del Parlament, Roger Torrent, el conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, i el president de l'ICIP, Xavier Masllorens.

L’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP) convoca anualment el guardó des de 2011 amb la finalitat de guardonar i reconèixer públicament persones, entitats o institucions que treballen i contribueixen de manera destacada i dilatada en el foment i la construcció de la pau. El lliurament del premi té lloc en una cerimònia institucional al Parlament de Catalunya.


Lliurament premi ICIP Constructors Pau 2018
Cauce Ciudadano rep el Premi ICIP Constructors de Pau 2018 al Parlament de Catalunya
El conseller Alfred Bosch ha explicat que des del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència es treballa amb Mèxic per al foment de la pau i la protecció dels drets humans, per mitjà de programes de cooperació, d’acollida i universitaris de col·laboració. En nom del Govern de la Generalitat, Bosch ha agraït la tasca de Cauce Ciudadano “per fer del món un lloc millor”.
 
Han recollit el premi el president fundador de Cauce Ciudadano, Carlos Alberto Cruz, i la directora de l’organització, Erika Ivette Llanos, de mans del president del Parlament, Roger Torrent, i del conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch.
 
Cauce Ciudadano és una entitat fundada l’any 2000 per expandilleros que ofereix oportunitats a joves de Mèxic que viuen en exclusió social, i ha estat reconeguda “per la seva tasca de prevenció de la violència i de construcció d’alternatives pacífiques per a joves en contextos molt marcats per la criminalitat i, especialment, el narcotràfic”.
 
L’organització se centra en el treball socioeducatiu i sociocomunitari a centres escolars, espais públics, centres d’internament juvenil i centres penitenciaris, amb l’objectiu de formar joves com a agents de canvi social. Des de la seva creació l’entitat ha atès 230.000 persones i, en un país, Mèxic, marcat per la guerra contra la droga, Cauce Ciudadano ha dissenyat un model de prevenció de la violència des d’una perspectiva de drets humans, amb l’accent en la promoció de la salut, l’atenció al dany causat i la rehabilitació.
 
El Premi ICIP Constructors de Pau, que celebra la seva vuitena edició, té com a finalitat guardonar i reconèixer públicament persones, entitats o institucions que han treballat i han contribuït de manera destacada i dilatada en el foment i la construcció de la pau. El guardó consisteix en un reconeixement públic, en una escultura creada pel Premi Nobel de la Pau, activista i artista Adolfo Pérez Esquivel, anomenada Porta del Sol, i en una dotació econòmica de 4.000 euros.
 
En anteriors edicions han rebut el guardó l’activista Arcadi Oliveres (2017), l’ONG Brigades Internacionals de Pau (2016), el pare caputxí Joan Botam (2015), l’organització Women’s International League for Peace and Freedom, WILPF (2014), l’exgeneral Jovan Divjak (2013), les Mares de Soacha (2012) i el col·lectiu d’objectors i insubmisos simbolitzats en Pepe Beunza (2011). També s’atorgà una edició extraordinària al Parlament de Catalunya (2011).
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia