Cultura

Infantils

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya presenta "Explora 0-6", un nou espai d'experimentació per als més petits

query_builder   14 març 2019 13:56

event_note Nota de premsa

El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya presenta "Explora 0-6", un nou espai d'experimentació per als més petits

  • L’espai, dedicat als infants de 0 a 6 anys, vol fomentar l’experimentació en els àmbits científic i tècnic
  • Es tracta d’un espai únic pel seu caràcter innovador i per fomentar l’apropament a la ciència a infants d’aquestes edats
  • “Explora 0-6” ha comptat amb l’assessorament de l’equip educatiu del Grau en Mestre/a Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials de Manresa (Uvic-Universitat Central de Catalunya)
Infantil
El Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) ha obert al públic el nou espai “Explora 0-6”. Es tracta d’un espai d’experimentació pensat per a infants de 0 a 6 anys, en què jugaran amb diversos materials i aparells per experimentar en els àmbits científic i tècnic.
 
Aquest espai del mNACTEC es proposa despertar la curiositat dels infants d’una manera propera, participativa i engrescadora per contribuir al seu aprenentatge i és una mostra del compromís del mNACTEC amb la promoció de l’educació STEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques) des de la primera infància.
 
La proposta de ’espai “Explora 0-6” és molt innovadora, tant pels seus continguts com pel fet de fomentar l’apropament a la ciència a infants en aquestes edats tan primerenques.
 
“Explora 0-6” està pensat per a proporcionar als infants experiència directa amb fenòmens diversos des de la pròpia iniciativa i la recerca de solucions obertes. L’espai és una sala diàfana en què els nens i les nenes, amb grup escolar o acompanyats d’un adult, podran participar i explorar lliurement a través de diverses propostes:
 
·         Sorral: en un gran recinte amb sorra, els infants trobaran instruments diversos per a fer transvasaments, dibuixar o modelar amb la sorra, transmetre el moviment,  pesar amb balances, etc.
·         Espai aeri: els infants, pedalant en unes bicicletes, podran moure un helicòpter de grans dimensions que ocupa l’espai aeri del recinte.
·         Maqueta de transports: un espai habilitat amb un tren amb vagons que es poden carregar i descarregar.
·         Espai nadons: una zona amb terra tou i diverses paneres dels tresors amb objectes de llum i miralls, materials naturals, roba, etc.
·         Propostes diverses distribuïdes per tot l’espai: magnetisme, llum, so, engranatges, espai fosc, etc.
 
L’assessorament per a la creació de l’espai “Explora 0-6” l’ha fet l’equip educatiu del Grau en Mestre/a d’Educació Infantil de la Facultat de Ciències Socials de Manresa (Uvic-Universitat Central de Catalunya).
 
Els usuaris d’aquest nou espai seran l’alumnat d’escoles bressol i cicle d’Educació infantil de les escoles entre setmana, així com totes aquelles persones i famílies amb infants d’aquesta franja d’edat que vulguin gaudir d’aquesta experiència tant entre setmana com els dies festius, amb concertació prèvia amb el Museu.
 
El mNACTEC
El mNACTEC és un dels tres museus nacionals reconeguts pel Parlament de Catalunya i té com a missió mostrar permanentment la implantació i l’evolució dels avenços científics i tècnics a Catalunya, la seva aplicació industrial i, especialment, la seva implicació i incidència social.
 
La seu del mNACTEC està situada a Terrassa, en un dels edificis fabrils més emblemàtics del modernisme català: el Vapor Aymerich, Amat i Jover, antiga fàbrica tèxtil dissenyada per l'arquitecte Lluís Muncunill i construït entre 1907 i 1908.
 
 
Més informació