Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura resol favorablement els ajuts a la diversificació agrària 2018 per un import total de gairebé 1 MEUR

query_builder   18 març 2019 10:30

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura resol favorablement els ajuts a la diversificació agrària 2018 per un import total de gairebé 1 MEUR

FOTO WEB
 
A més, s’està tramitant l’aprovació de més expedients per tal d’assolir els 1,3 milions d’euros pressupostats
 
Tots els beneficiaris de l’ajut seran notificats de la seva resolució a l’e tauler
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya ha ajudat 13 emprenedors catalans a reforçar les explotacions agràries, mitjançant ajuts a inversions en activitats complementàries que permetin diversificar els seus ingressos i millorar la viabilitat. L’import total d’ajut atorgat ascendeix a 984.663,62 euros que representa un volum d’inversió de gairebé 2,5 milions d’euros.
 
Aquest ajut a la diversificació agrària, regulat per l’Ordre, de març de 2018, que aprovava les bases reguladores dels ajuts associats al Contracte Global d'Explotació (CGE), s’emmarca en el Programa de Desenvolupament Rural PDR.cat2020. Aquests ajuts tenen caràcter de cofinançats amb el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural (FEADER).
 
Amb aquesta línia d'ajuts es pretén promoure activitats que possibilitin rendes complementàries a les explotacions agràries. Es dóna suport a inversions per a la diversificació econòmica de les explotacions agràries amb l’objectiu de fomentar el desenvolupament i la creació de llocs de treball, així com d’incrementar les rendes dels agricultors i agricultores, per tal que mantinguin l’activitat agrària en el territori.
 
Totes les activitats auxiliades aquesta convocatòria 2018 són turístiques, i es localitzen principalment a la Catalunya central, tant pel que fa al nombre d’expedients, com als imports invertits i subvencionats.
 
L’elevat import d’inversió sol·licitat ha fet necessari valorar els projectes d’acord amb els criteris de priorització establerts. Els projectes aprovats tenen una puntuació mínima de 50 punts, i es caracteritzen per estar participats per un jove agricultor recentment instal·lat i/o ésser una explotació agrària prioritària (EAP), estar ubicats en zones amb limitacions naturals, i/o ser projectes que proposin el desenvolupament d’energies renovables per a l’ús de l’activitat de diversificació.
 
També es preveu l’aprovació de més expedients fins a esgotar el pressupost disponible, fruit de sol·licituds renunciades pels mateixos beneficiaris, i que actualment s’estan valorant d’acord amb l’ordre de priorització.
 
A nivell territorial, els ajuts concedits es distribueixen de la següent manera:
 
Serveis Territorials
Núm. Expedients
Import d’inversió
Import de subvenció
Catalunya Central
8
1.759.378,05 €
703.751,23 €
Girona
2
430.986,19 €
172.394,48 €
Alt Pirineu i Aran
1
75.856,65 €
30.342,66 €
Terres de l’Ebre
2
195.438,13 €
78.175,25 €
Total
13
2.461.659,02 €
984.663,62 €
 
 
Per a més informació, gràfic, i mapes de distribució d’aquests ajuts:
 
 
 
També ens podeu seguir a través de
 
 

1  

Fitxers adjunts

Comunicat de premsa amb gràfics i mapes de distribució dels ajuts

Comunicat de premsa amb gràfics i mapes de distribució dels ajuts
PDF | 77

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia