Empresa i Treball

El dir ACT, David Font, en la presentació

TURISME

La desestacionalització del turisme a la Costa Daurada és un dels objectius del Pla de màrqueting turístic de Catalunya 2018-2022

query_builder   19 març 2019 12:25

event_note Nota de premsa

TURISME

La desestacionalització del turisme a la Costa Daurada és un dels objectius del Pla de màrqueting turístic de Catalunya 2018-2022

El dir ACT, David Font, en la presentació
El dir ACT, David Font, en la presentació
 • A la presentació del Pla, que ha tingut lloc avui a Reus, hi han assistit més de 60 empreses de la Costa Daurada.
 
 • Una de les iniciatives que forma part del Pla és l’enfortiment de les relacions amb els patronats de turisme de les diputacions i Turisme de Barcelona.
 
 • El Pla també contempla incrementar els viatges turístics a Catalunya durant els mesos de març, abril, maig i octubre; i augmentar la despesa mitjana per turista i dia.
 
El director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT) del Departament d’Empresa i Coneixement, David Font, ha presentat avui a Reus el Pla de màrqueting turístic de Catalunya 2018-2022, acompanyat del president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer. A l’acte hi han assistit més de seixanta professionals d’empreses i entitats del sector turístic de la marca turística Costa Daurada. Els assistents han pogut conèixer de la mà del director de l’ACT els principals reptes que planteja el Pla pel que fa a la promoció turística del nostre territori.
 
L’objectiu principal de la Generalitat és posicionar Catalunya com una de les millors destinacions turístiques del món i, al mateix temps, ajudar el sector a fer un màrqueting d’alta eficàcia. Aquest Pla de màrqueting marca els reptes de l’ACT pels propers quatre anys així com l’estratègia i accions per a la promoció turística de Catalunya a l’exterior. Es tracta d’un document concretat de forma conjunta amb agents turístics, patronats de turisme i sector privat, que permetrà que l’ACT segueixi sent no només pionera sinó que també excel·leixi en la tasca diària de promoció del nostre país a nivell turístic.
 
David Font ha explicat que “a Catalunya tenim una gran concentració turística a la franja litoral i durant els quatre mesos d’estiu. Un dels reptes del pla de màrqueting és ampliar la temporada amb molts mesos d’activitat turística”. En aquest sentit Font ha detallat la iniciativa del Pla de màrqueting turístic de Catalunya 2018-2022  que impulsa la creació de nous productes anomenats 4D. El director de l’ACT ha ressaltat que són propostes que “contribueixin a la Desconcentració, la Desestacionalització, la Diversificació i suposen l’increment augment de la Despesa”.   
 
Per la seva banda, Martí Carnicer ha destacat que “aquest pla és un instrument que respon a una estratègia conjunta, fruit del consens i del treball del sector públic i privat del món del turisme a Catalunya i, naturalment, de la Costa Daurada”.
 
El nou Pla presenta una vintena d’iniciatives que s’han de posar en marxa, orientades a resultats. En destaquen:
 
 • Nous productes anomenats 4D, que contribueixin a la Desconcentració, la ja mencionada Desestacionalització, la Diversificació i l’augment de la Despesa.
 • Oferir més experiències fora de la temporada alta.
 • Generar una comunicació integrada de màrqueting per no dispersar esforços.
 • Desenvolupar una estratègia de màrqueting digital, treballant intensament amb el web i les xarxes socials.
 • Aprofitar al màxim l’actiu que són els Centres de Promoció Turística de Catalunya.
 • Implementació del nou sistema de marques.
 • Redefinir els serveis que ofereix l’ACT al sector privat i enfortir les relacions amb els patronats de Turisme de les diputacions i de l’Ajuntament de Barcelona.
 • Creació de la marca Grand Tour de Catalunya (GTC), un itinerari que recorrerà Catalunya per esdevenir una excel·lent oportunitat de descoberta del territori en 5-10 dies amb serveis d’alta qualitat i una atenció personalitzada.
 
 
Aquest nou Pla de màrqueting turístic de Catalunya marca com a objectius per al 2022 incrementar un 9% els viatges dels turistes durant els mesos de març, abril, maig i octubre; augmentar la despesa mitjana per turista i dia; i pel que fa a la desconcentració territorial, incrementar un 11% el nombre de viatgers que s’allotgen en establiments turístics fora de la costa. També es tracta d’augmentar el reconeixement de la marca Catalunya així com consolidar la nostra destinació turística com una de les tres primeres de la Mediterrània tot aplicant una estratègia de creixement responsable i sostenible.
 
 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes:
 
A Twitter de Turisme: https://twitter.com/turismecat
A Twitter d’empresa:  https://twitter.com/empresacat

2  

Imatges

El dir ACT, David Font, en la presentació

El dir ACT, David Font, en la presentació 2681

El dir ACT, David Font, en la presentació 2

El dir ACT, David Font, en la presentació 2 2819

Xarxes socials de Govern
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia