Incasòl

El director de l'INCASÒL, Albert Civit, dóna detalls dels concursos

El Govern obre la tercera convocatòria de concursos per a la construcció de 9 promocions d'habitatges públics

query_builder   21 març 2019 19:57

event_note Nota de premsa

El Govern obre la tercera convocatòria de concursos per a la construcció de 9 promocions d'habitatges públics

  • L’Institut Català del Sòl (INCASÒL) invertirà 46,8 milions d’euros en la construcció de prop de 400 pisos
  • Les promocions s’ubicaran a Badia del Vallès, Barcelona, Igualada, Manresa, Montmeló, Olesa de Montserrat, Santa Perpètua de Mogoda, Sant Cugat del Vallès i Vilafranca del Penedès
El director de l'INCASÒL, Albert Civit, dóna detalls dels concursos
El director de l'INCASÒL, Albert Civit, dóna detalls dels concursos
El Govern ha presentat la convocatòria d’enguany per a la construcció de habitatges de lloguer assequible a diferents municipis de Catalunya. El director de l’INCASÒL, Albert Civit, acompanyat per la directora de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Judith Gifreu i la degana del COAC, Assumpció Puig, ha explicat els concursos per a la redacció de projecte i direcció d’obres de promoció d’habitatges en un acte celebrat a la seu del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (COAC) a Barcelona.
 
Aquestes promocions formen part de la tercera convocatòria del Programa de lloguer assequible promogut pel Govern amb l’objectiu de donar un nou impuls al parc d’habitatge públic de la Generalitat de Catalunya. El programa es va iniciar l’any 2017 i des d’aleshores convoca anualment els concursos per a la construcció de noves promocions. Les dues primeres convocatòries suposaran la construcció de 9 promocions amb un total de 277 habitatges i una inversió de 30,49 milions d’euros. La tercera convocatòria supera aquesta xifra amb un total de 394 habitatges i 46,89 milions d’euros.
 
Prop de 400 habitatges de lloguer
 
La tercera convocatòria consistirà en la construcció de nou noves promocions que seran gestionades per l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. Les noves promocions s’ubicaran en solars propietat de l’INCASÒL o bé cedits pels ajuntaments, en els municipis següents:
 
1  Badia del Vallès  al carrer Saragossa                              32 hab
2  Barcelona - Trinitat Nova al carrer Palamós                     59 hab
3  Igualada  al carrer Joan Serra i Constansó                      30 hab
4  Manresa  al carrer del dibuixant Joan Vilanova                30 hab
5  Montmeló  al carrer del Poeta Joan Maragall                    25 hab
6  Olesa de Montserrat al carrer Indústria                           33 hab
7  Sant Cugat del Vallès al carrer Santjoanistes                   62 hab
8  Santa Perpètua de Mogoda  al carrer de la Dibuixanta      56 hab
9  Vilafranca del Penedès al carrer Glòria Lasso                   67 hab
 
L’INCASÒL ha presentat al COAC els concursos per seleccionar els nou equips d’arquitectes que redactaran el projecte i dirigiran les obres de construcció d’aquestes promocions. Aquests concursos tenen dues voltes. En la primera es seleccionen cinc candidats, a partir de la presentació d’una idea esquemàtica de la promoció i, en la segona, es valoren les propostes que els seleccionats desenvoluparan per a cada emplaçament concret.
 
La valoració de les propostes la farà un jurat integrat per membres del COAC, l’INCASÒL, l’Agència de l’Habitatge de Catalunya i un representant de l’ajuntament dels municipis on s’ubiquen les promocions.
 
Es preveu que l’adjudicació dels concursos es produeixi al llarg d’aquest any, es redactin els projectes i es licitin les obres durant l’any vinent i es puguin iniciar les obres l’any 2021.
 
Prop de 300 habitatges en marxa
 
Les convocatòries dels anys 2017 i 2018 es troben actualment en diferent fases de desenvolupament.
 
Les quatre promocions de la primera convocatòria estan pendents de licitació i es preveu que les obres es puguin iniciar a finals d’aquest any o principis del vinent. Les promocions estan ubicades a Barcelona, als barri del Carmel (15 habitatges) i el Polvorí (16 habitatges), al Masnou (36 habitatges) i a Rubí (24 habitatges).
 
Les cinc promocions de la segona convocatòria estan en fase d’adjudicació del projecte. El proper mes d’abril, en un acte públic a la seu de l’INCASÒL es preveu presentar els projectes guanyadors dels concursos de Sabadell (34 habitatges), Sant Boi de Llobregat (40 habitatges) i Santa de Coloma Gramenet (38 habitatges). A més d’aquestes tres també s’està treballant en el projecte de Sant Adrià de Besòs (40 habitatges) i  Sant Just Desvern (34 habitatges).
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia