President

Govern

Comunicat del president de la Generalitat

query_builder   22 març 2019 12:22

event_note Nota de premsa

Comunicat del president de la Generalitat

 
La Junta Electoral Central espanyola ha ordenat a la Policia de Catalunya que retiri les pancartes, llaços i estelades que pugui haver-hi als edificis de la Generalitat. El president de la Generalitat, Quim Torra, respecta l’actuació dels Mossos d’Esquadra en les seves funcions de policia nacional de Catalunya, així com quan actuen de policia judicial de la justícia espanyola.
 
Avui mateix, el president presentarà un recurs contenciós administratiu contra la decisió de la Junta Electoral demanant la suspensió immediata dels seus acords. També els anuncia que la setmana vinent presentarà una querella per un presumpte delicte de prevaricació d’aquest organisme de l’Estat. Les resolucions de la JEC són manifestament injustes perquè són arbitràries, com es demostra a la notificació d’ahir al vespre, on exigia al president fer coses que la Llei no li permet. Els membres d’aquest organisme veuen una greu vulneració de la llei en un cartell, però no veuen cap irregularitat en el fet que un partit polític faci campanya des de l’estrada del Tribunal Suprem, on dos membres de la JEC estan jutjant diversos candidats a les pròximes eleccions espanyoles i municipals.
 
El cap del Govern vol deixar clar que no s’aturarà en la defensa de la llibertat d’expressió, amb totes les conseqüències que hagi d’assumir. Així, denuncia una vegada més l’estat demofòbic que vulnera els drets civils més elementals dels catalans, inclòs el dret d’autodeterminació.
 
Finalment, el president de la Generalitat convida i anima els ciutadans a omplir els balcons de pisos i cases amb estelades i llaços grocs.
 

1  

Fitxers adjunts

Comunicat

Comunicat
PDF | 114

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia