Salut

Visita institucional a l'Hospital de Sant Celoni

La consellera Vergés posa com a exemple a seguir el model de rehabilitació i fisioteràpia que l'Hospital de Sant Celoni fa a l'atenció primària

query_builder   22 març 2019 14:14

event_note Nota de premsa

La consellera Vergés posa com a exemple a seguir el model de rehabilitació i fisioteràpia que l'Hospital de Sant Celoni fa a l'atenció primària

  • Durant la visita al centre, Vergés ha subratllat que aquest model ha permès reduir significativament les derivacions al traumatòleg i als equips de rehabilitació ambulatòria
  • La titular de Salut també ha posat en valor l’aliança estratègica que l’Hospital de Sant Celoni manté amb l’Hospital General de Granollers de “forma excepcional i amb estratègies de llarg recorregut”
La consellera de Salut visita l'Hospital de Sant Celoni
La consellera de Salut, Alba Vergés, ha posat com a “exemple”a seguir el model de rehabilitació i fisioteràpia que l’Hospital de Sant Celoni està fent a l’atenció primària i que s’emmarca en l’Estratègia nacional de l’atenció primària i salut comunitària (ENAPISC).
 
El centre disposa de protocols  per a l’abordatge de tres problemes de l’aparell locomotor: l’espatlla, la lumbàlgia i el genoll. Un fet que ha permès, - tal com ha destacat la consellera-, “actuar de forma precoç i reduir de manera significativa les derivacions al traumatòleg i als equips de rehabilitació ambulatòria”.
 
Durant la visita que ha fet aquest matí al centre, Alba Vergés ha destacat que “es tracta d’un model que volem exportar a altres indrets del país per tal d’acostar la rehabilitació als equips d’atenció primària”. De moment, l’experiència ja s’ha ampliat a altres zones de la Regió Metropolitana Nord i ara es troben en fase d’avaluació de resultats. La consellera ha destacat la importància de “poder posar un servei de fisioteràpia a la primària quan el problema és incipient i pots ajudar als pacients perquè no arribin al servei de rehabilitació amb la situació agreujada”.
 
Una aliança estratègica
D’altra banda, la consellera Vergés també ha posat “com a exemple ambiciós a seguir” l’aliança estratègica que l’Hospital de Sant Celoni manté amb l’Hospital General de Granollers. La consellera ha explicat que aquest treball conjunt, dut a terme de “forma excepcional amb estratègies de llarg recorregut”, permet a l’Hospital de Sant Celoni oferir, entre altres aspectes, un servei únic de cirurgia general; una coordinació unitària de rehabilitació, anestèsia i psicogeriatria; una col·laboració amb pneumologia, urologia, neurologia, reumatologia, oncologia, cirurgia vascular i hematologia, així com també un “quid pro quo” entre els dos centres, en què l’Hospital de Sant Celoni ofereix a l’Hospital de Granollers agilitzar les intervencions majors i menors ambulatòries, realitzant l’Hospital de Sant Celoni algunes de les operacions.

3  

Imatges

Fotografia 1 de la visita

Fotografia 1 de la visita 2937

Fotografia 3 de la visita

Fotografia 3 de la visita 2751

Fotografia 2 de la visita

Fotografia 2 de la visita 2362

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia