President

El president Torra amb les conselleres Budó i Vilallonga

President Torra: "Incorporem dues dones de trajectòria contrastada que ens ajudaran a consolidar un Govern amb desafiaments constants"

query_builder   25 març 2019 11:56

event_note Nota de premsa

President Torra: "Incorporem dues dones de trajectòria contrastada que ens ajudaran a consolidar un Govern amb desafiaments constants"

  • El cap de l’Executiu ha presidit aquest matí la presa de possessió de la nova consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i de la nova titular de Cultura, Mariàngels Vilallonga
  • El president ha agraït la feina feta per Elsa Artadi, “un suport imprescindible amb qui s’ha establert una lleialtat imbatible”, i per Laura Borràs, “que ha batallat com ningú per donar centralitat a la política cultural”
Meritxell Budó i Mariàngela Vilallonga han pres possessió com a conselleres
El president Torra amb les conselleres Budó i Vilallonga (Fotografia: Rubén Moreno)
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha presidit aquest matí al Palau de la Generalitat la presa de possessió de la nova consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, i de la nova consellera de Cultura, Mariàngels Vilallonga.
 
Quim Torra ha celebrat la incorporació de “dues dones de trajectòria contrastada” que “ens ajudaran a consolidar un govern amb desafiaments constants i amb moltes ganes de fer feina i servir a tot el poble de Catalunya”. I els ha donat les gràcies per haver assumit el nou càrrec “amb valentia i determinació”.
 
De Meritxell Budó ha destacat la seva feina al capdavant de l’alcaldia de la Garriga en els últims vuit anys i com a presidenta del Fons Català de Cooperació, “dues experiències que, sens dubte, són un bagatge enormement positiu per a la tasca que des d’avui farà al Govern”. “Un govern que vol gestionar bé el dia a dia, que vol resoldre els problemes concrets del país, que s’implica en les solucions a cada conflicte que s’obre, però que també vol mirar l’horitzó i pensar molt més enllà de l’avui”, ha destacat Torra. I s’ha mostrat convençut que els mesos que vindran, “que demanaran tot el nostre esforç”, seran també “uns mesos de progrés per a tota la ciutadania de Catalunya”.

El president ha subratllat de la nova consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga, que “és una persona de lletres, de pensament, de rigor i de compromís de país”. En la direcció de la política cultural del Govern, que serà la seva responsabilitat, “hi ha una feina a fer enorme i molt camp per recórrer, però també hi ha uns fonaments sòlids posats pel conseller Puig i la consellera Borràs”, ha destacat Quim Torra.
 
“Som un país d’una riquesa cultural absoluta i cal que els creadors i la indústria tinguin el suport que necessiten de l’Administració. La llengua i la cultura pròpies, en un món de consums globals, tenen a la vegada unes dificultats afegides, però també hem de saber trobar les noves oportunitats que se’ns presentin. Cal que les sapiguem aprofitar col·lectivament i que sortim reforçats d’aquest període de canvis i transformacions profundes”, ha assenyalat el cap de l’Executiu.
 
 
Agraïment a la feina d’Elsa Artadi i Laura Borràs
 
L’acte d’avui també ha servit per acomiadar les conselleres Elsa Artadi i Laura Borràs, de qui el cap de l’Executiu ha destacat que són dues persones que “han marcat aquests primers deu mesos de feina”.
 
En una legislatura complicada “a causa d’una repressió completament impresentable”, el president ha subratllat que Artadi “ha estat un suport imprescindible amb qui s’ha establert una lleialtat imbatible” i “una peça fonamental per a fer funcionar els engranatges de l’edifici institucional”. “No han estat mesos fàcils ni plàcids”, ha apuntat, però, malgrat tot, el Govern ha governat, ha resolt situacions prou complicades, ha remat a contra corrent, i ha impulsat noves iniciatives amb un objectiu sempre al punt de mira: la millora de la qualitat de vida dels ciutadans”.
 
Al capdavant de Cultura, la consellera Borràs “ha batallat com ningú per donar centralitat a la política cultural”, ha destacat el president en el seu discurs, i ha assegurat haver-se sentit “molt ben acompanyat per ella” en l’afany de “bastir el projecte de la República Catalana sobre els fonaments del talent, la cultura i la llibertat”.
 
El president ha volgut acabar el seu parlament recordant i enviant força als consellers Jordi Turull i Lluís Puig, a la presó i a l’exili, amb qui ha destacat que ha parlat dels canvis a les dues conselleries.
 

5  

Imatges

Fotografia de la presa de possessió consellera Budó

Fotografia de la presa de possessió consellera Budó 4020

Fotografia de la presa de possessió consellera Vilallonga

Fotografia de la presa de possessió consellera Vilallonga 3992

Fotografia del president amb les conselleres Budó i Vilallonga

Fotografia del president amb les conselleres Budó i Vilallonga 3640

Fotografia de la consellera Meritxell Budó

Fotografia de la consellera Meritxell Budó 3394

Fotografia de la consellera Mariàngela Vilallonga

Fotografia de la consellera Mariàngela Vilallonga 4328

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia