Empresa i Treball

Foto acte

TURISME

La Generalitat promociona l'oferta turística catalana a Sud-Amèrica

query_builder   25 març 2019 16:38

event_note Nota de premsa

TURISME

La Generalitat promociona l'oferta turística catalana a Sud-Amèrica

Foto acte
·         L’Agència Catalana de Turisme (ACT) organitza del 25 al 29 de març un road-show per Rio de Janeiro (Brasil), Buenos Aires (Argentina) i Santiago de Xile (Xile) on participen 14 empreses catalanes que tindran l’oportunitat de tenir reunions comercials amb un cinquantena d’operadors turístics de cada ciutat.
 
·         L’objectiu d’aquesta acció és reforçar el posicionament de Catalunya al mercat sud-americà, oferir una plataforma de comercialització a les empreses participants, i presentar en aquests mercats un oferta d’experiències úniques i exclusives que atregui l’interès d’aquests operadors turístics.
 
·         L’any 2018, 260.000 turistes argentins, prop de 201.000 turistes brasilers i 53.300 turistes xilens, van visitar Catalunya, generant uns ingressos de 416,8 milions d’euros, 230,6 milions d’euros i 106,4 milions d’euros, respectivament.
 
El director de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), David Font, i el Manager de Promoció Internacional de Turisme de Barcelona, Mateo Asensio, participen avui a l’acció comercial que té lloc a Rio de Janeiro (Brasil) on s’ha propiciat que 14 empreses catalanes es puguin reunir amb els principals operadors turístics d’aquest mercat.
 
Aquesta acció forma part d’un road-show organitzat per l’Agència Catalana de Turisme i Turisme de Barcelona, que del 25 al 29 de març visitarà les ciutats de Rio de Janeiro (Brasil), Buenos Aires (Argentina) i Santiago de Xile (Xile). L’objectiu és reforçar el posicionament de Catalunya al mercat sud-americà, oferir una plataforma de comercialització a les empreses participants, i presentar en aquests mercats una oferta d’experiències úniques i exclusives que atregui l’interès d’aquests operadors turístics.
 
Font s’ha referit al mercat sud-americà com “un mercat llunyà però molt proper culturalment”. I ha destacat que “volem aprofitar aquesta proximitat, així com les noves connexions aèries, per obrir mercat, atraure millor els turistes potencials i convertir Catalunya en la porta d’entrada a Europa d’aquests nous turistes”.
 
Les tres jornades de treball estaran formades per una “learning session”, on experts assessoraran a les empreses catalanes sobre el funcionament de cada mercat, i un workshop on les 14 empreses participants es reuniran a cada ciutat amb una cinquantena d’operadors turístics. En el cas de Rio de Janeiro les “learning sessions” estaran impartides pel director de l’Oficina de promoció turística de l’ACT a Sud-Amèrica, Joan Romero, per la CEO de l´associació de turoperadors brasilers Braztoa, Monica Samia, pel director l’oficina de representació de Caixabank a Brasil, Carlos del Molino, i per la directora de Hoteis Internacionais de la OTA Hotel Urbano, Beatriz Motta. A Buenos Aires les empreses catalanes comptaran amb l’assessorament de la responsable del touroperador AERO, Rita Briones. Finalment, a Santiago de Xile les “learning sessions” estaran a càrrec de la gerent de Travel Security, Andrea Lopez, i de la vice-presidenta executiva de la Federación de Empresas de Turismo de Chile, Helen Kouyoumdijam.
 
Perfil dels turistes sud-americans
 
L’any 2018, prop de 201.000 turistes brasilers van visitar Catalunya. En total aquests turistes van generar uns ingressos de 230,6 milions d’euros, amb una despesa mitjana diària de 277,1 euros. La seva principal via d’accés és l’àrea a través de la connexió Sao Paulo-Barcelona de la companyia LATAM, s’allotgen en hotels i similars, i acostumen a estar-se de 4 a 7 nits, 3 de les quals són a Catalunya.
 
Per la seva banda, al 2018 ens van visitar més de 260.000 turistes argentins, que van generar uns ingressos de 416,8 milions d’euros, amb una despesa mitjana diària de 250 euros. Els argentins arriben a Catalunya amb la companyia aèria LEVEL que connecta Buenos Aires amb Barcelona, s’allotgen en hotels i similars, i acostumen a passar de 4 a 7 nits a la nostra destinació.
 
Finalment i pel que fa al mercat xilè, l’any passat ens van visitar 53.300 turistes d’aquest país, que van generar uns ingressos de 106,4 milions d’euros, amb una despesa diària de 204,6 euros. Arriben via aèria amb la nova connexió de la companyia LEVEL que té vol directe entre Santiago de Xile i Barcelona. S’allotgen en hotels i similars i s’estan de 4 a 7 nits a Catalunya.
 
Els turistes d’aquests països acostumen a interessar-se pels productes relacionats amb l’enogastronomia i el relax i el benestar, així com pels creuers, els itineraris culturals i les activitats en espais naturals i a l’aire lliure.
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes:
 
A Twitter de Turisme: https://twitter.com/turismecat
A Twitter d’Empresa:  https://twitter.com/empresacat
Al canal de Youtube: https://www.youtube.com/user/sapscom              
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia