• També ha conegut de primera mà la tasca de la Fundació l’Espiga, una entitat sense ànim de lucre que promou l’assistència, l’ensenyament i la formació per a les persones amb discapacitat
El president ha visitat l'Institut Nou de Vilafranca del Penedès
El president a la classe de robòtica de l'Institut Nou. Foto: Ruben Moreno
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha visitat avui l’Institut Nou de Vilafranca del Penedès (Alt Penedès), acompanyat de la secretària general d’Educació, Núria Cuenca, i del delegat territorial del Govern de la Generalitat al Penedès i alcalde de Vilafranca, Pere Regull.
 
El president ha conegut les instal·lacions i la tasca que s’hi desenvolupa de la mà del director del centre, Pere Servetó. L’Institut ha començat a funcionar aquest curs escolar 2018-2019 al nou edifici, un espai de 4.000 metres quadrats  ubicat a l’avinguda Europa de Vilafranca del Penedès, al barri de la Girada. Compta amb un total de 357 alumnes escolaritzats en 3 línies d’ESO i 2 de batxillerat.
 
En total Vilafranca compta amb quatre instituts de titularitat pública: l’Institut Nou, l’Institut Alt Penedès, l’Institut Eugeni d’Ors i l’Institut Milà i Fontanals, que en conjunt escolaritzen aquest curs 2.439 alumnes d’ESO i batxillerat.
 
Posteriorment el cap de l’Executiu ha visitat la fundació l’Espiga, una entitat sense ànim de lucre que des de 1984 treballa per a la inclusió social de persones amb discapacitat de l’Alt Penedès i el Garraf. El cap del Govern ha visitat el centre de dia i el centre ocupacional de la fundació, acompanyat de la seva directora, Montse Roca, així com l’escola Delta-Espiga, situada al mateix complex, que escolaritza nens i nenes de 3 a 18 anys amb necessitats educatives especials greus i permanents.

5  

Imatges

Fotografia Institut 1

Fotografia Institut 1 1086

Fotografia Institut 2

Fotografia Institut 2 1206

Fotografia Institut 3

Fotografia Institut 3 2110

Fotografia Fundacó l'Espiga 1

Fotografia Fundacó l'Espiga 1 1581

Fotografia Fundacó l'Espiga 2

Fotografia Fundacó l'Espiga 2 1370