Direcció General de Comunicació

Azuay

El Govern subscriu un acord amb la província equatoriana d'Azuay i l'Organització de Regions Unides per impulsar programes de sobirania alimentària i nutricional

query_builder   26 març 2019 14:28

event_note Nota de premsa

El Govern subscriu un acord amb la província equatoriana d'Azuay i l'Organització de Regions Unides per impulsar programes de sobirania alimentària i nutricional


 
·       Tindrà una aplicació de quatre anys prorrogable, durant els quals es buscaran aliances amb institucions locals, regionals, nacionals, supranacionals i internacionals
 
·       El 29% de la població infantil presenta encara problemes de desnutrició a la província de l’Azuay
 
 
El Govern ha aprovat la subscripció d’un Memoràndum d’entesa amb el Govern Autònom Descentralitzat Provincial de l’Azuay (República de l’Equador) i l’Organització de Regions Unides/Fòrum Global de Governs Regionals i d’Associacions de Regions per impulsar programes de sobirania alimentària i nutricional.
 
L'objectiu del Memoràndum és treballar conjuntament en la planificació i implementació de les accions d'enfortiment de la sobirania alimentària de la província de l’Azuay, a través del programa CRECER i altres projectes institucionals impulsats per la Prefectura de l’Azuay, així com en altres aspectes relacionats amb la consecució de les metes de l'objectiu “Fam Zero” dels Objectius de Desenvolupament Sostenible de les Nacions Unides.
 
Tots els signants assumeixen plenament els objectius de desenvolupament sostenible adoptats l'any 2015 per l'Assemblea General de les Nacions Unides, entre els quals s'inclou posar fi a la fam, aconseguir la sobirania alimentària i la millora de la nutrició, i promoure l'agricultura sostenible. Així doncs, es comprometen a fomentar i afavorir la cooperació al desenvolupament en aquells àmbits que responguin a l'objectiu d'aquest Memoràndum. També fomentaran la col·laboració i participació de diferents institucions, organismes i entitats, així com aquells actors de Catalunya i de l’Azuay que puguin millorar els resultats i complementar-se recíprocament. Així, aquest Memoràndum, que tindrà una aplicació de quatre anys prorrogable, permetrà enfortir les polítiques públiques de sobirania alimentària i nutricional, per a la qual cosa es buscarà aliances amb institucions locals, regionals, nacionals, supranacionals i internacionals.
 
L’Organització de Regions Unides/Fòrum Global de Governs Regionals i d’Associacions de Regions (ORU-FOGAR), de la qual la Generalitat de Catalunya n’és membre, té com un dels seus objectius fomentar la col·laboració entre regions i governs intermedis, i ha tingut un paper molt actiu en facilitar el contacte entre les dues administracions. A més, amb la seva participació en l’acord, explorarà futures aliances amb altres regions i organismes internacionals, especialment amb l’Organització de les Nacions Unides per a l’Agricultura i l’Alimentació (FAO).
 
Precisament, segons estimacions de  la FAO, l’any 2017 el 10,9% de la població mundial estava subalimentada, amb una tendència que en els darrers anys ha anat en augment. Posar fi a aquesta situació implica assegurar l’accés de totes les persones, especialment les més vulnerables, a una alimentació sana, nutritiva i suficient al llarg de tot l’any.
 
Si bé en la zona andina l’evolució ha estat favorable els darrers anys, en la província de l’Azuay el 29% de la població infantil presenta encara problemes de desnutrició. El programa CRECER, iniciat l’any 2012 i que actualment està en la segona fase, pretén resoldre aquesta situació, aplicant un model integral de gestió de la sobirania i la seguretat alimentària. El Govern donarà suport tècnic a la posada en marxa de diverses actuacions del programa, principalment a les que tenen a veure amb la producció i la capacitació.
 
D'acord amb el Pla director de cooperació al desenvolupament 2015-2018, aprovat pel Parlament de Catalunya, la República de l'Equador és país prioritari per a les accions de cooperació del Govern de la Generalitat de Catalunya. I el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació té una àmplia experiència en la millora en els sistemes de producció agrària, i en donar suport i assessorament tècnic als gestors d’explotacions agràries.
 
La coordinació i el seguiment de la implementació del Memoràndum i dels programes i projectes de cooperació que es derivin d'aquest aniran a càrrec d'una comissió integrada per una persona de cadascuna de les parts signants. Per tal de garantir la coherència de les actuacions que es desenvolupin en el marc de l’esmentat acord amb les polítiques de cooperació del Govern de la Generalitat, es podrà incorporar al seu seguiment l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament.
 
Aquest és el primer acord en aquesta matèria que signarà el Govern, que ja està treballant en altres propostes en diverses regions del món amb la mateix problemàtica.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia