Direcció General de Comunicació

El Govern aprova un import de 2.400.000 euros per estendre la banda ampla ultraràpida als centres educatius

S'aprova un import de 2.400.000 euros per estendre la banda ampla ultraràpida als centres educatius

query_builder   26 març 2019 14:53

event_note Nota de premsa

S'aprova un import de 2.400.000 euros per estendre la banda ampla ultraràpida als centres educatius

 
·       L’Executiu assumirà aquest import a través d’un conveni amb el Ministeri d’Educació i l’Entitat Pública Empresarial Red.es, en el marc del programa europeu FEDER
 
El Govern ha aprovat avui autoritzar el Departament d’Educació a realitzar despeses per valor de 2.400.094 euros per estendre la banda ampla ultraràpida als centres educatius catalans. Aquest import que aportarà la Generalitat s’assumirà a través d’un conveni amb el Ministeri d’Educació i Formació Professional i l’Entitat Pública Empresarial Red.es. El conveni s’emmarca en el programa europeu FEDER –Fons Europeu de Desenvolupament Regional- de la Unió Europea.
 
La inversió total del conveni és de 6.570.000 euros, dels quals el 63% l’assumeix Red.es –més de 4 milions d’euros- i la resta –equivalent als 2.400.000 euros- va a càrrec del Departament d’Educació. L’aportació del Departament es distribuirà en dues anualitats d’1.200.047 euros cadascuna per al 2020 i el 2021.
 
Atès que la connectivitat amb fibra òptica ja està garantida als centres educatius, el conveni se centra a desplegar la infraestructura de la xarxa interna i el wi-fi. Així, es vol garantir que en totes les aules es pugui disposar d’una connectivitat a Internet efectiva. Per tant, s’estendran les actuacions a 401 centres de primària i secundària, centres triats en funció de criteris de complexitat i d’impuls de les competències digitals.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia