·       L’Executiu assumirà aquest import a través d’un conveni amb el Ministeri d’Educació i l’Entitat Pública Empresarial Red.es, en el marc del programa europeu FEDER
 
El Govern ha aprovat avui autoritzar el Departament d’Educació a realitzar despeses per valor de 2.400.094 euros per estendre la banda ampla ultraràpida als centres educatius catalans. Aquest import que aportarà la Generalitat s’assumirà a través d’un conveni amb el Ministeri d’Educació i Formació Professional i l’Entitat Pública Empresarial Red.es. El conveni s’emmarca en el programa europeu FEDER –Fons Europeu de Desenvolupament Regional- de la Unió Europea.
 
La inversió total del conveni és de 6.570.000 euros, dels quals el 63% l’assumeix Red.es –més de 4 milions d’euros- i la resta –equivalent als 2.400.000 euros- va a càrrec del Departament d’Educació. L’aportació del Departament es distribuirà en dues anualitats d’1.200.047 euros cadascuna per al 2020 i el 2021.
 
Atès que la connectivitat amb fibra òptica ja està garantida als centres educatius, el conveni se centra a desplegar la infraestructura de la xarxa interna i el wi-fi. Així, es vol garantir que en totes les aules es pugui disposar d’una connectivitat a Internet efectiva. Per tant, s’estendran les actuacions a 401 centres de primària i secundària, centres triats en funció de criteris de complexitat i d’impuls de les competències digitals.