Direcció General de Comunicació

El Govern reserva 20 milions d'euros a contractes amb entitats que fomenten la integració i la inserció social

El Govern reserva 20 milions d'euros a contractes amb entitats que fomenten la integració i la inserció social

query_builder   26 març 2019 14:59

event_note Nota de premsa

El Govern reserva 20 milions d'euros a contractes amb entitats que fomenten la integració i la inserció social


 
·       Aquest import es distribueix entre tots els departaments de la Generalitat i el sector públic d’adscripció i representa un increment del 33,3% respecte al 2018
 
·       La Generalitat va triplicar l’objectiu que tenia fixat per al 2018 i va destinar 44,5 milions d’euros a contractar empreses d’integració de persones amb discapacitats i d’inserció de col·lectius desafavorits
 
El Govern ha aprovat reservar 20 milions d’euros del total de la seva contractació pública per al 2019 a Centres Especials de Treball d’Iniciativa Social (CETIS) i empreses d’inserció, o que tinguin en plantilla més d’un 30% de treballadors amb discapacitat o en situació d’exclusió social. Aquest import, que representa un increment del 33,3% respecte al fixat l’any anterior, és la suma total de les quantitats que els departaments de l’Administració de la Generalitat i les entitats del sector públic que tenen adscrites han de reservar aquest 2019 per adjudicar contractes a entitats que fomenten la integració de persones discapacitades i a la inserció social de col·lectius desafavorits.
 
D’acord amb la línia marcada per la directiva europea de contractació pública del 2014, la iniciativa té com a finalitat facilitar l’accés d’aquests centres i empreses a la contractació pública i s’emmarca en la voluntat del Govern de donar un suport institucional indirecte a la important tasca social que duen a terme.
 
Per garantir el compliment d’aquest acord, els departaments i les seves entitats hauran de comunicar semestralment els objectius assolits a la Direcció General de Contractació, que serà l’òrgan encarregat de fer-ne el seguiment. A més, cada vegada que s’adjudiqui un contracte en el marc d’aquest acord, s’haurà de fer constar al Registre Públic de Contractes, dins l’apartat “Reserva social”.
 
La Generalitat, pionera en reserves socials per afavorir la contractació
 
La Generalitat va començar a fer reserves socials per afavorir la contractació ja l’any 2002, convertint-se en la primera administració de l’Estat en aquesta matèria. En aquest sentit, i d’acord amb les dades de balanç de compliment del 2018, l’administració catalana va destinar l’any passat 44,5 milions d’euros a la contractació reservada a objectius socials, gairebé el triple de l’objectiu que establia l’acord de Govern, que fixava en 15 milions d’euros la quantia reservada per a contractes amb CETIS i empreses d’inserció.

1  

Fitxers adjunts

Infografia reserva social

Infografia reserva social
PDF | 153

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia