• La Reforma Horària és un projecte assumit pel Govern de la Generalitat, a través del Departament de la Presidència però que impregna l’acció de Govern de la resta de departaments
  • S’ha celebrat la jornada “Els municipis: motor dels canvis en la reforma horària”, organitzada per l’Oficina per a la Reforma Horària del Departament de la Presidència
  • Els ajuntaments juguen un paper cabdal en la concreció de polítiques sobre els usos del temps amb l’objectiu principal de millorar la qualitat de vida de les persones en la seva vida quotidiana.
La Reforma Horària: objectiu 2025
 
La Reforma Horària proposa un canvi en l’organització dels horaris quotidians per tal d’adequar-los a uns estils de vida que afavoreixin el benestar de les persones i la bona convivència.
 
Resum de les accions realitzades pel Govern
 
·         El juliol del 2017 es va aprovar el Pacte per a la Reforma Horària amb la signatura de 110 institucions i entitats de Catalunya amb l’objectiu d’aconseguir una racionalització dels horaris al nostre país amb l’aprovació de la carta de compromisos cap a l’Objectiu 2025.
 
·         El Govern va aprovar la creació de l’Oficina per a la Reforma Horària com a instrument polític adscrit al Departament de la Presidència i amb l’objectiu de coordinar les polítiques de l’Executiu a favor de la racionalització dels horaris i usos del temps.
 
·         El 25 de febrer, el Consell Executiu va donar llum verda a la creació de la Comissió Interdepartamental per a la Reforma Horària.
 
·         S’ha signat un protocol amb l’Associació Catalana de Municipis, la Federació de Municipis de Catalunya i l’entitat Iniciativa per a la reforma horària, per impulsar la Xarxa de Ciutats i Pobles per a la Reforma Horària, per promoure la racionalització dels horaris a Catalunya a través del món local.