Direcció General de Comunicació

Quatre motors

El Govern renova el seu compromís amb els Quatre Motors per a Europa

query_builder   2 abril 2019 15:37

event_note Nota de premsa

El Govern renova el seu compromís amb els Quatre Motors per a Europa

 
  • L’objectiu de l’acord és establir una estratègia política per als propers anys, reforçar la cooperació i establir un fil conductor entre les diferents presidències dels membres dels Quatre Motors
  • En el marc de l’acte de traspàs de la presidència dels Quatre Motors per a Europa, s’escenificarà la ratificació de la Strategy for an Enhanced Governance, l’acord per a una governança reforçada de la xarxa
El Govern ha aprovat la subscripció de l’Acord sobre l’estratègia de cooperació entre el Govern de la Generalitat de Catalunya i els altres membres integrants dels Quatre Motors per a Europa.
 
L’objectiu de l’acord és establir una estratègia política per als propers anys, reforçar la cooperació i establir un fil conductor entre les diferents presidències dels membres dels Quatre Motors. També es vol adaptar la xarxa per donar resposta als nous reptes globals.
 
L’acte de traspàs de la presidència dels Quatre Motors per a Europa tindrà lloc el proper 11 d’abril a Stuttgart. La decisió de la declaració conjunta es va prendre durant la celebració del 30è aniversari dels Quatre Motors per a Europa el passat mes de juliol a Stuttgart.
 
Coincidint amb l’acte de traspàs s’han organitzat també reunions de tres àmbits sectorials: medi ambient, recerca i educació superior, i e-Health.
 
Els Quatre Motors per a Europa
 
Els Quatre Motors per a Europa és una associació de cooperació interregional constituïda el 1988 entre els territoris de Catalunya, Baden-Württemberg, la Llombardia i Roine-Alps (actualment Alvèrnia-Roine-Alps). La presidència rotatòria dura aproximadament un any; el torn de Catalunya serà a partir de mitjans del 2020.
 
L’aliança neix amb l’objectiu d’incrementar les potencialitats econòmiques, científiques, socials i culturals d’aquests territoris, que destaquen per ser pioners a nivell europeu en aquests àmbits i, al mateix temps, internacionalitzar els seus membres i activar la seva participació en la construcció europea, principalment amb posicionaments conjunts.
 
Actualment l’associació compta amb quatre grups de treball actius: el d’economia, coordinat per ACCIÓ des de Catalunya; el de medi ambient, coordinat per la Llombardia; el de mobilitat i formació professional, coordinat per Alvèrnia-Roine-Alps; i el de recerca i educació superior, coordinat per Baden-Württemberg.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia