Direcció General de Comunicació

El Govern aprova concedir un suplement de crèdit de 814 milions d'euros per atendre noves despeses

El Govern aprova concedir un suplement de crèdit de 814 milions d'euros per atendre noves despeses

query_builder   2 abril 2019 15:55

event_note Nota de premsa

El Govern aprova concedir un suplement de crèdit de 814 milions d'euros per atendre noves despeses


 
·       Aquesta mesura, que s’articula a través d’un decret llei, permet habilitar els crèdits pressupostaris necessaris per cobrir els augments retributius dels darrers dos anys, així com el retorn del 40% de la paga extra del 2013
 
El Govern ha aprovat un decret llei que concedeix un suplement de crèdit per valor de 814 milions d’euros als Pressupostos de la Generalitat del 2017 prorrogats per al 2019. La necessitat d’aprovar un suplement de crèdit respon al fet que, en l’actual context de comptes prorrogats, els crèdits de despesa (habilitacions de despesa) previstos als pressupostos del 2017 resulten insuficients per atendre les necessitats de despesa que han sorgit des d’aleshores i que, en tractar-se de despeses de caràcter recurrent, tenen impacte en l’exercici 2019.
 
En concret, el decret llei permetrà habilitar els crèdits necessaris per cobrir la major despesa de personal que s’ha generat en els darrers dos exercicis. Aquesta major despesa inclou, entre altres conceptes, l’augment de les dotacions de docents i metges que s’han efectuat des de l’any 2017, així com l’increment de les retribucions dels treballadors públics acordades pel Govern de l’Estat amb caràcter bàsic per als anys 2017, 2018 i 2019. A més, es preveuen els crèdits de despesa necessaris perquè durant aquest 2019 es faci efectiu el retorn del 40% de la paga extraordinària del 2019 que es va deixar d’abonar l’any 2013.
 
Font de finançament
 
L’article 39 de la Llei de Finances Públiques de Catalunya especifica que qualsevol proposta de concessió d'un crèdit extraordinari o d'un suplement de crèdit ha d’incloure necessàriament la proposta dels recursos concrets que l’han de finançar. Atès que la pròrroga del pressupost compta amb una previsió d’ingressos i uns crèdits prorrogats que comporten un superàvit pressupostari —ja que la previsió d’ingressos del 2019 és superior a la despesa prorrogada del 2017—, l’acord de Govern proposa que el suplement de 814 milions d’euros sigui finançat, d’una banda, amb els majors ingressos de les bestretes del model de finançament que corresponen a l’exercici 2019; i, de l’altra, a compte de l’objectiu de dèficit autoritzat el 2019 (-0,1% del PIB).
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia