Govern
La consellera de la Presidència i portaveu del Govern ha presidit aquest vespre l’acte commemoratiu dels 40 anys del diari Regió 7, que pertany al grup Prensa Ibérica, en el marc del qual s’han lliurat els premis que anualment atorga el rotatiu. L’acte ha comptat amb la presència de l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent; el director del Regió 7, Marc Marcè; i el conseller delegat del grup Prensa Ibérica, Aitor Moll.
 
En la seva intervenció, la consellera Budó ha posar de relleu els reptes que la professió periodística ha d’afrontar com ara l’atomització del sector, la digitalització, la precarietat, factors que, segons la consellera, “dificulten molt la vostra feina”. Malgrat això i els obstacles propis a què s’enfronta la premsa comarcal, Regió 7 ha complert els 40 anys amb “enorme esforç i dedicació”.
 
Per la consellera de la Presidència “a vegades és molt més fàcil saber el que passa a milers de kilòmetres que el que passa al nostre voltant més immediat. I aquí és on diaris com el vostre sou més imprescindibles”. Per això, ha lloat el paper de la premsa comarcal perquè “crea comunitat i permet fixar una identitat pròpia” i actua com a “element de cohesió social i territorial”.
 
Meritxell Budó ha definit el Regió 7 com “un dels agents que més ha contribuït a articular el concepte de la Catalunya central. Una marca que us ha posicionat no només arreu de Catalunya sinó a l’Estat espanyol i arreu”. Però el seu paper també ha estat molt important perquè ha contribuït a crear lectors en català, la qual cosa ha agraït, atès que “ens heu ajudat a apuntalar l’ús de la llengua en totes les capes de la societat”.
 
Els guardonats dels Premis Regió 7
 
La consellera Budó ha lliurat el premi Ambaixador a Pere Miró, director general adjunt del Comitè Olímpic Espanyol (COI), i el premi Estrella al Grup Horitzó, que promociona la integració laboral de les persones amb problemes socials i/o discapacitats físiques, psíquiques, sensorials i malalties mentals, així com de les persones amb risc d’exclusió social. Aquest darrer és un guardó que ha concedit el públic per votació a través de Regió7.cat.
 
Pel què fa els altres reconeixements, el premi Esport ha estat per Clàudia Sabata; el premi Cultura per Roser Oduber; el premi Actius Socials per les Biblioteques veïnals de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa i el premi Comunicació per a Núria Bacardit. També s’ha entregat el premi Tendències a Xavier Mas Craviotto i el grup de rock manresà Los Valientes; el premi Estrellat per Adif i el premi Empresa per Denso Barcelona; i el premi Ciència i Tecnologia per Josep Maria Mata.

4  

Imatges

La fotografia de família dels premiats (Autor: Julio Díaz)

La fotografia de família dels premiats (Autor: Julio Díaz) 113

La consellera Budó durant la seva intervenció (Autor: Julio Díaz)

La consellera Budó durant la seva intervenció (Autor: Julio Díaz) 72

La consellera Budó lliurant el premi Ambaixador a Pere Miró (Autor: Julio Díaz)

La consellera Budó lliurant el premi Ambaixador a Pere Miró (Autor: Julio Díaz) 96

La consellera Budó lliurant el premi Estrella al Grup Horitzó (Autor: Julio Díaz)

La consellera Budó lliurant el premi Estrella al Grup Horitzó (Autor: Julio Díaz) 136