Direcció General de Comunicació

Estatut

El Govern aprova un seguit d'actuacions per impulsar la renovació del Tribunal Constitucional

query_builder   27 abril 2010 13:42

event_note Nota de premsa

El Govern aprova un seguit d'actuacions per impulsar la renovació del Tribunal Constitucional

 
El Govern ha aprovat un seguit d'actuacions per impulsar la renovació del Tribunal Constitucional:
 
  1. Sol·licitar la convocatòria de la Comissió General de les Comunitats Autònomes del Senat per tal que valori els efectes per a les comunitats autònomes de la situació actual de les propostes de candidatures a magistrats del Tribunal Constitucional presentades per les assemblees legislatives de les comunitats autònomes.

  2. Formular una consulta a la Comissió Jurídica Assessora per tal que emeti dictamen sobre quina és la situació jurídica del Tribunal Constitucional per la manca de renovació dels seus membres i quins efectes té aquesta situació sobre la idoneïtat del Ple del Tribunal per resoldre els recursos presentats contra l’Estatut.
 
El Govern també ha decidit convocar als senadors del Grup de l’Entesa al Senat perquè presentin una proposició de Llei de reforma de la Llei Orgànica del Tribunal Constitucional que, entre d’altres qüestions, abordi la necessitat d’impedir la prolongació forçosa del mandat dels magistrats del Tribunal en els casos de bloqueig dels corresponents processos de renovació dels seus membres.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia