FOTO
La Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola ha rebut la donació del fons musical del músic i compositor Lluís Duran i Massaguer (Massanes, 1922 – 1999). Es tracta d’un total de 140 partitures manuscrites de sardanes i tot un conjunt de documentació complementària (cassetes, VHS, fotografies, programes de festes, articles biogràfics, correspondència, etc.)
 
Lluís Duran s’inicià en la música de ben petit, ja als 8 anys començà les classes de música. Als 10 anys el matricularen a La Salle de Girona on fou alumne de l’il·lustre professor Francesc Civil. Als 12 anys continuà els estudis musicals al Conservatori de Música del Liceu, a Barcelona, estada que es veié interrompuda per l’esclat de la Guerra Civil.
 
Posteriorment continuà la seva formació musical i aprengué a tocar el saxo i el clarinet. Juntament amb els seus germans formà part de diverses orquestres. En arribar als 65 anys, una malaltia del cor l’obligà a deixar els escenaris i fou llavors quan inicià una nova etapa com a compositor de sardanes.
 
La Biblioteca agraeix a la família Duran la donació d’aquest llegat musical que esdevé un testimoni imprescindible de la història musical de casa nostra i augmenta la secció musical patrimonial de la Biblioteca juntament amb les col·leccions ja custodiades (Pagans, Civil, Baró, Sobrequés...). Tot plegat enriqueix el coneixement d’autors gironins i posa en valor, un cop més, la funció que tenen les biblioteques públiques en la difusió i apropament del patrimoni local a la població.
 
La Biblioteca Pública de Girona Carles Rahola és una de les biblioteques públiques i patrimonials de Catalunya que gestiona el Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. Va ser fundada el 1848 fruit de les desamortitzacions eclesiàstiques de mitjans del segle XIX. Els fons bibliogràfics que es van recollir a la província de Girona van esdevenir el cos fundacional de l’actual Biblioteca i són considerats avui dia un conjunt documental de primer ordre.
 
Com a centre patrimonial, la Biblioteca és proactiva a l’acceptació de donacions bibliogràfiques que pel seu interès, valor o singularitat ajuden a enriquir i ampliar el patrimoni bibliogràfic. La Biblioteca posa els recursos i eines necessàries per garantir la conservació documental i assegurar-ne també la seva difusió i reconeixement vers la societat.
 

2  

Imatges

Fotografia de la donació

Fotografia de la donació 8354

Foto fons Lluís Duran

Foto fons Lluís Duran 3398