Servei Català de Trànsit

Premsa SCT

Campanya intensiva per posar fre a la velocitat excessiva

query_builder   29 abril 2019 11:38

event_note Nota de premsa

Campanya intensiva per posar fre a la velocitat excessiva

  • Els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals faran controls intensius per controlar el respecte dels límits de velocitat des d’avui dilluns fins el proper diumenge

  • L’any passat, la velocitat va estar darrere del 14% dels accidents amb víctimes en zona interurbana
El Servei Català de Trànsit (SCT) coordina al llarg d’aquesta setmana, entre avui dilluns 29 d’abril i diumenge 5 de maig, una campanya policial de controls de velocitat. Des de l’SCT posem en marxa aquesta actuació de prevenció per controlar la velocitat excessiva a les vies interurbanes i urbanes i la realitzem conjuntament amb els Mossos d’Esquadra  i  les Policies Locals de trànsit de Catalunya que vulguin sumar-s’hi.
 
La velocitat excessiva és un dels principals factors concurrents de la sinistralitat viària; és una conducta de risc i té conseqüències tràgiques a les carreteres. A més de ser una causa directa de sinistres viaris, és un factor que augmenta la gravetat de les lesions.
 
Les Policies Locals que participen en aquesta campanya realitzen els controls preventius i intensius en les zones d’àmbit urbà. Cal tenir en compte que a les vies urbanes, la velocitat excessiva pot tenir conseqüències de gravetat per a la seguretat dels col·lectius més vulnerables, sobretot dels vianants i dels ciclistes. A una velocitat de 30 km/h, el risc de mort d’un vianant en cas d’atropellament es redueix a un 10% i a partir de 80 km/h les conseqüències són pràcticament sempre mortals.
 
 
(INFORMACIÓ AMPLIADA A LA NOTA DE PREMSA ADJUNTA)

1  

Fitxers adjunts

Nota campanya controls policials velocitat

Nota campanya controls policials velocitat
DOCX | 291

`