• En referència a la sentència en el cas Maristes, el conseller d’Educació ha afirmat que es posa al servei de les víctimes d’aquest o d’altres casos “per acompanyar-les i per actuar en favor dels seus drets”
Fotografia
El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha expressat avui, en referència a la sentència de l’anomenat cas Maristes, que “la sentència demostra que quan la víctima gosa empoderar-se –fet que sabem que pot ser difícil- es pot arribar a fer justícia”. Bargalló ha fet aquestes declaracions davant dels mitjans de comunicació per posar de manifest la tolerància zero del Departament d’Educació davant els casos de violència o assetjaments als centres educatius.
 
El titular d’Educació ha volgut “posar en valor l’alta condemna que el tribunal ha dictat. Alhora, cal posar en valor la quantia econòmica que el tribunal ha fixat perquè considero que és una quantia que pot servir de referència per d’altres casos”. En el mateix sentit, “la sentència -pel que fa a la duresa condemnatòria de l’encausat- ens referma en la nostra voluntat per apostar de manera decidida per la tolerància zero a les aules, per la duresa contra qualsevol cas d’abús o violència que hi pugui haver a les aules”.
 
És per això que Bargalló ha reiterat que “continuem posant-nos a disposició de totes aquelles persones, siguin majors d’edat o encara alumnes, que s’hagin sentit víctimes de qualsevol violència a les aules a posar-se en contacte amb el Departament”. Ha afegit que defensarà els drets de les persones assetjades: “S’ha d’arribar al jutjat quan cal arribar al jutjat, però hi ha vies prèvies que es pot actuar i el Departament es posa a disposició de totes aquelles persones que es puguin haver sentit víctimes per acompanyar-les i per actuar en favor dels seus drets”.
 
El conseller ha explicat que els serveis jurídics del Departament d’Educació estan “estudiant la sentència, els fonaments de dret i els fonaments de fet perquè puguem valorar tot allò que el jutge considera provat”, i ha remarcat que s’analitzarà l’actuació que es va dur a terme: “Tenim un expedient obert i quan un cas està en via judicial, aquest resta aturat fins que acaba la via judicial. Ara continuarem amb expedient obert repassant l’actuació nostre o de qualsevol altre implicat. Ens pertoca analitzar quina va ser la nostra actuació i la d’altres implicats en aquests casos”. Bargalló ha declarat que “hi ha casos a les escoles públiques, casos a les escoles concertades i casos a les escoles privades. Pot succeir en qualsevol tipus d’escoles, casos que són molt minoritaris però que hi són. Hem de veure qui n’és responsable en cada cas i fins a on arriba la responsabilitat”.
 
 
29 d’abril de 2019