Direcció General de Comunicació

Govern

La indústria i el sector empresarial, prioritats del Govern

El Pacte Nacional per a la Indústria ha aconseguit una execució pressupostària de 796 milions d'euros en els primers dos anys de vigència

query_builder   6 maig 2019 08:00

event_note Nota de premsa

La indústria i el sector empresarial, prioritats del Govern

El Pacte Nacional per a la Indústria ha aconseguit una execució pressupostària de 796 milions d'euros en els primers dos anys de vigència

 
·         El PNI té un pressupost de 1.835 milions d’euros per al període 2017-2020, el qual mobilitzarà més de 3.100 milions d’euros de recursos d’altres administracions i del sector privat en aquest mateix període
 
·         És el full de ruta que atorga un marc d’estabilitat temporal a la política industrial de la Generalitat de Catalunya per abordar el rellançament de l’economia catalana amb una vocació industrial
 
·         Els dos àmbits temàtics amb més dotació pressupostària són Competitivitat i ocupació industrial i Formació que són al mateix temps els que tenen un percentatge d’execució més alt, situat per sobre del 96%
 
·         El Pacte va ser signat el mes de juliol de 2017 per la Generalitat de Catalunya, CCOO, UGT, Foment del Treball, PIMEC i FEPIME
 
 
 
 
El Pacte Nacional per a la Indústria (PNI) ha aconseguit una execució pressupostària de 796 milions d’euros en els primers dos primers anys de vigència (2017 – 2018), segons ha avançat la directora general d’Indústria, Matilde Villarroya, en el marc d’una reunió de treball amb els membres del Consell Català de l’Empresa.
  
·           És un acord programàtic per a la planificació del desenvolupament industrial de Catalunya que té el seu origen en la Resolució 251/XI, de 13 de juliol de 2016, del Parlament de Catalunya, la qual va ser presentada conjuntament per tots els grups parlamentaris. 
 
·           Les actuacions del Pacte nacional per a la indústria s’estructuren en sis àmbits temàtics: competitivitat i ocupació industrial; dimensió empresarial i finançament; indústria 4.0 i digitalització; formació; infraestructures i energia; i sostenibilitat i economia circular.
Actuacions destacades del Pacte:
 
·      ACCIÓ i la Secretaria de Telecomunicacions han atorgat al Mobile World Congress 11,6 M€ (48,6% dels previstos), amb 62 empreses catalanes participants el 2018, 3.537 visites concertades i espontànies i un volum de negoci potencial generat de 16,1 M€.
 
·      La Secretaria de Telecomunicacions (STCSD) ha impulsat un programa de digitalització per a PIMES al qual s’hi han acollit 1.960 empreses.
 
·      La STCSD, ACCIÓ i altres unitats també han donat suport a fires i congressos: IOT Solutions World Congress, Smart City Expo World Congress, IN(3D)USTRY, Sonar+D, Future Industry Congress, Advanced Factories 4.0, Gamelab, Barcelona Games World, Digital juny, Big Data Congress i Catalonia Smart Drone Conference.
 
·      L’Observatori de la Indústria ha elaborat un estudi sobre l’impacte laboral de la Indústria 4.0.
 
·       La DG de Formació Professional ha destinat 183,5 M€ al foment de la competència digital i 20,5 M€ a potenciar l’esperit emprenedor
 
·       El SOC ha dedicat 55,7 M€ a prioritzar el sector industrial en els serveis i programes vinculats a la generació d’ocupació.
 
·      Universitats ha invertit 24,8 M€  a fomentar els intercanvis internacionals de professorat i alumat.
 
·      S’ha impulsat la construcció d’una terminal d’autopista ferroviària (transport intermodal  en el qual el semiremolc, sense el tractor, puja al vagó ferroviari) al Port de Barcelona.
 
·      S’ha elaborat el cens de polígons d’activitat econòmica, amb informació de 1436 polígons, el 93,5% dels existents.
 
·      S’ha impulsat els treballs del Comitè de Serveis Multimodals.
 
·      S’han impulsat accions de sensibilització orientades a incrementar la implicació dels consumidors i del públic en general en la sostenibilitat, a la qual s’hi han destinat 2,7M€.
 
·      ACCIÓ ha assessorat projectes per a la participació en convocatòries europees (Horitzó 2020 i KAM) amb relació a l’economia circular amb les quals ha mobilitzat una inversió de 8,9 M€.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia