Cultura

FOTO

El Departament de Cultura obre tres línies d'ajuts per incorporar el català en diversos àmbits

query_builder   7 maig 2019 10:39

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura obre tres línies d'ajuts per incorporar el català en diversos àmbits

FOTO
El Departament de Cultura, a través de la Direcció General de Política Lingüística, obre avui el termini per sol·licitar tres línies d’ajut per promoure l’ús del català. Els ajuts, per un import de 710.000 euros, aniran destinats als projectes de foment del català duts a terme per entitats sense ànim de lucre, a la incorporació del català als productes tecnològics, i a la traducció al català d’obres no literàries.
 
Ajuts per a projectes d’entitats sense ànim de lucre per al foment de la llengua catalana
 
El termini per sol·licitar ajuts per a projectes de foment del català impulsats per entitats sense ànims de lucre s’obre avui, 7 de maig, i es tancarà el proper 22.
 
La Direcció General de Política Lingüística convoca aquests ajuts amb l’objectiu de promoure actuacions preferentment en els àmbits laboral, empresarial, tecnològic, cultural i de lleure. També inclou actuacions que afavoreixin l’ús de la llengua, com tallers, grups de conversa, i accions de sensibilització. Finalment també es pot sol·licitar per a jornades sobre la llengua catalana i premis i reconeixements vinculats al foment de l’ús i la qualitat de la llengua.
 
L’import previst per a aquests ajuts és de 460.000 euros. El 2018 Política Lingüística va donar suport a 82 projectes de foment de la llengua catalana presentats per 68 entitats i fundacions de Catalunya.
 
Aquests projectes que faciliten la presència i l'ús de la llengua catalana, en àmbits com el laboral, empresarial, de la joventut i del lleure, es poden consultar al portal Llengua Catalana http://llengua.gencat.cat/ca/serveis/entitats/projectes-entitats/
 
 
Ajuts per a la incorporació de la llengua catalana en productes tecnològics
 
La Direcció General de Política Lingüística obre avui 7 de maig el termini per sol·licitar subvencions per a iniciatives d’empreses que incorporin el català en productes tecnològics, especialment aplicacions i videojocs. La convocatòria es tancarà el 22 de maig.
 
Els ajuts per a la incorporació del català als productes tecnològics s’inscriuen en l’objectiu  de fer créixer l’oferta de productes digitals, especialment en aplicacions i videojocs.
 
La dotació econòmica d’aquesta convocatòria és de 100.000 euros que s’han de destinar a despeses de traducció, de correcció i de localització.
 
L’any 2018 es va donar suport a 16 empreses per a la incorporació de la llengua catalana en 19 productes tecnològics, especialment apps i videojocs.
 
 
Ajuts per a la traducció al català d’obres no literàries
 
La Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura obre el 7 de maig el termini de presentació de sol·licituds a la línia d’ajuts a la traducció al català d’obres no literàries que es tancarà el proper 29 de novembre.
 
L’objectiu d’aquesta línia és incrementar l’oferta de llibres no literaris traduïts al català i s’adreça a empreses editorials i entitats editorials sense ànim de lucre privades. La dotació econòmica és d’un màxim de 150.000 euros.
 
Política Lingüística dona suport a la traducció d’obres no literàries des de l’any 2015 i, des d’aquell moment, s’ha subvencionat la traducció de 136 obres no literàries, com 21 lliçons per al S.XXI de Yuval Noah Harari, La literatura des de dins de Suso de Toro, Com es fan les pel·lícules de Sidney Limet, Atles de cuina de Genny Gallo o les guies de viatge Explora Islàndia, Explora Praga, Explora Berlín, etc.
 
Totes les traduccions dutes a terme gràcies a aquests ajuts es poden consultar al portal Llengua catalana llengua.gencat.cat/projectes-traduccio-obres, des d’on es poden demanar en préstec al Centre de Documentació de Política Lingüística.
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia