Drets Socials

Foto

Treball, Afers Socials i Famílies obrirà el centre pioner d'atenció immediata per als joves que emigren sols

query_builder   7 maig 2019 10:42

event_note Nota de premsa

Treball, Afers Socials i Famílies obrirà el centre pioner d'atenció immediata per als joves que emigren sols

El centre tindrà capacitat per unes 40 persones i servirà per donar una primera resposta als menors que arribin a Barcelona i a l'Àrea Metropolitana

L’Estratègia Catalana per a l’Acolliment i la Inclusió del jovent que emigra sol preveia la creació d’aquest centre

Aquest centre es crearà per evitar les llargues estades dels menors a les comissaries per a ser identificats i derivats a un centre de la DGAIA en un mateix espai
El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies va presentar el passat 25 de gener l’Estratègia Catalana per a l’Acolliment i la Inclusió del jovent que emigra sol amb la voluntat de fer una atenció integral més planificada als menors que arriben al país. Una de les principals mesures anunciades en aquesta Estratègia va ser el centre d’atenció immediata (CAI), un recurs pioner a tot l’estat espanyol que esdevindrà porta d’entrada al sistema de protecció. La creació d’aquest centre suposarà evitar les estades llargues dels menors a les comissaries per tal de ser identificats i derivat a un recurs del sistema de protecció i tindrà capacitat per a 30-50 menors.

La posada en funcionament del centre d’atenció immediata està prevista per finals de juny i comptarà amb una parella de Mossos (per a fer les identificacions en un entorn amable per als joves), una parella d’educadors/es socials i una parella d’integradors/es socials les 24 hores del dia, els 365 dies de l’any a la Zona Franca de Barcelona. Amb el CAI es busca oferir una atenció integral més immediata i més respectuosa amb els drets dels infants que els allunyi de l’estigmatització.

L’espai, la distribució del qual s’està acabant de definir aquestes setmanes, estarà gestionat per la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència i oferirà als joves la possibilitat de canviar-se de roba, d’alimentar-se, els garantirà higiene personal així com espais de descans, però no de pernoctació, fins que no se’ls ubiqui en un centre del sistema de protecció.


El centre especialitzat per a joves que viuen al carrer

En el mateix espai on s'ubicarà el centre d'atenció immediata està previst que també s'hi ubiqui el centre per als joves amb dinàmiques de carrer. En aquest centre els menors també tindrien les necessitats higièniques i alimentàries cobertes i hi podrien pernoctar i està pensat per anar afiançant el vincle amb els educadors i poder treballar la possibilitat d’entrar al sistema de protecció a l a infància i que deixin el carrer.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia