·       L’Executiu distingeix amb el guardó 28 persones i 15 entitats que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en l’àmbit cívic i cultural
 
El Govern ha aprovat la modificació del Decret 101/2019, de 30 d’abril, de concessió de la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya, a través del qual distingeix enguany 28 personalitats i 15 entitats que, pels seus mèrits, han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en l’àmbit cívic i cultural.
 
L’Executiu ha fet aquesta modificació atesa la renúncia de Núria de Gispert i Català, després que fes arribar a l’Executiu una carta oberta que ha estat publicada en diversos mitjans de comunicació i en la qual posa la Creu de Sant Jordi a disposició del president de la Generalitat i del seu Govern.
 
La Creu de Sant Jordi és un dels màxims reconeixements que pot rebre una persona per part de la Generalitat de Catalunya. La distinció es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, ja sigui física o jurídica.