Direcció General de Comunicació

Recepció

Budó referma el compromís del Govern perquè a Catalunya hi hagi "més i millor esport femení"

query_builder   9 maig 2019 14:39

event_note Nota de premsa

Budó referma el compromís del Govern perquè a Catalunya hi hagi "més i millor esport femení"

Foto de família
  • La consellera de la Presidència ha encapçalat la recepció institucional del Govern a l’equip de bàsquet femení Spar Citylift Girona, campió de la Lliga 2018-2019

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha rebut al Palau de la Generalitat l’equip de bàsquet femení Spar Citylift Girona, que s’ha proclamat campió de la Lliga femenina de bàsquet a l’Estat per segona vegada a la història. Durant la recepció, la consellera ha refermat el “compromís” del Govern amb l’equip gironí, que ara afrontarà el repte de competir a l’Eurolliga,  i amb l’esport femení en general:   
 
“Estarem al vostre costat fins allà on sigui necessari per tal que la competició la pugueu jugar amb tota normalitat, amb tota tranquil·litat, sentint-vos recolzades pel Govern del vostre país”, ha transmès Budó.a les jugadores i a l’equip tècnic i directiu presents al Palau de la Generalitat.
 
La consellera també ha remarcat “l’aposta” del club pel bàsquet femení, una aposta que l’ha convertit en “referent a nivell català i estatal” i “exemple per a moltes nenes i joves que volen practicar esport i bàsquet i que volen fer-ho professionalment”.  
 
En aquest sentit, Budó ha destacat que Catalunya, “un país petit, de tan sols 7,5 milions d’habitants”, és “referent mundial” en esports com el bàsquet, futbol, motociclisme, tenis, ciclisme i handbol, disciplines en què les catalanes i els catalans estan “a dalt de tot a nivell internacional”.   
 
Això és possible, ha recordat la consellera, “gràcies a l’aposta que s’ha fet en aquest país durant tants anys per l’esport de base i també pel tarannà, tan català, de tenacitat, d’esforç, d’enorme capacitat de treball i per la il·lusió que posem en tot allò que fem”.
 
Budó també ha celebrat que èxits com els de l’Spar City Lift ajuden a augmentar la presència de les dones en un món, l’esportiu, “acaparat pels homes”: “Es tracta de trencar estereotips, com heu fet vosaltres, i de guanyar presència, no només al món del bàsquet, sinó a moltes altres pràctiques esportives tradicionalment reservades als homes. Vosaltres heu fet molt per assolir una societat més igualitària i per això us estem agraïdes”, ha afirmat.
 
Malgrat aquests avenços, Budó ha alertat que cal continuar treballant en diversos àmbits perquè a Catalunya hi hagi “més i millor esport femení”.  La consellera de la Presidència ha posat l’accent en la necessitat de potenciar l’esport a l’escola entre les nenes i adolescents i ha explicat que des del Govern de la Generalitat es fa una clara aposta per la divulgació i la sensibilització social per evitar l’abandonament esportiu de les nenes quan arriben a l’adolescència i contribuir així a la igualtat d’oportunitats.
 
D’altra banda, Budó també ha demanat que l’esport femení “guanyi en visibilitat als mitjans de comunicació”, tant públics com privats, en un doble sentit: que les dones esportistes tinguin més protagonisme als informatius i que hi hagi més dones periodistes a les seccions d’esports.  Per a la consellera, aquesta major presència de les dones també s’hauria d’estendre als clubs esportius: Volem més dones ocupants llocs de responsabilitat i volem més dones tècniques entrenant equips masculins i femenins”, ha reclamat.
 
Finalment, Budó ha volgut agrair al patrocinador del club, Spar City Lift, pel suport que dona al bàsquet femení i a l’esport gironí: “Per guanyar en visibilitat, cal també millorar les condicions als esports d’alta competició, ens calen clubs que apostin per vosaltres i patrocinadors que us recolzin”, ha manifestat.
 
La recepció ha comptat amb la presència de del secretari general de l’Esport i de l’Activitat Física, Gerard Figueras, i del delegat del Govern de la Generalitat a Girona, Pere Vila. També hi ha assistit el president de l’Spar Citylift Girona, Cayetano Pérez; el president de la Federació Catalana de Bàsquet, Joan Fa Busquets; a més de l’entrenador, les jugadores i l’staff tècnic de l’equip.
 
La setmana passada, l’Spar Citylift Girona es va proclamar guanyador de la Lliga Dia en el segon partit de la final jugat a casa, al Pavelló de Fontajau, contra el Perfumerías Avenida de Salamanca (73-65) amb el suport dels 5.500 aficionats. L’equip gironí ha guanyat així el segon títol de Lliga, després del que va obtenir el dia de Sant Jordi del 2015 sota les ordres de Roberto Íñiguez.

2  

Imatges

Foto de família (Autor: Jordi Estruch)

Foto de família (Autor: Jordi Estruch) 993

Foto de la recepció (Autor: Jordi Estruch)

Foto de la recepció (Autor: Jordi Estruch) 613

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia