Drets Socials

Foto de la roda de premsa

Chakir el Homrani: "Destinem 919,5 milions d'euros en polítiques d'ocupació amb una prioritat màxima: arribar a totes les persones que busquen feina"

query_builder   10 maig 2019 13:57

event_note Nota de premsa

Chakir el Homrani: "Destinem 919,5 milions d'euros en polítiques d'ocupació amb una prioritat màxima: arribar a totes les persones que busquen feina"

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies anuncia que més de 464.000 persones es beneficiaran enguany de les polítiques d’ocupació del Departament, que segmenta els programes per col·lectius d’especials dificultats
Foto de la roda de premsa
El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha presentat les polítiques d’ocupació i de suport al treball que el Departament implementa enguany per les que es podran beneficiar 464.533 persones.
 
El Homrani ha informat que el Departament té un pressupost de 919.500.000 euros destinat a polítiques d’ocupació mitjançant programes del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i de la Direcció General d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa, un 18% més que l’any passat. En aquest sentit, cal destacar aquest increment de 130 milions d’euros que té a veure fonamentalment amb la Renda Garantida de Ciutadania i amb projectes de l’àmbit social com el Contracte Programa o la COSPE -convocatòria ordinària de subvencions a projectes i entitats- que ara han incorporat criteris d’inserció laboral.
 
“La primera prioritat de les polítiques d’ocupació és el treball de qualitat”, ha destacat el conseller, “perquè el treball de qualitat ha d’estar al costat del progrés econòmic del país”.
 
El Homrani ha subratllat que “no hi ha competitivitat real sense qualitat del treball que es crea. Volem progrés però també progrés social”.
 
El conseller també ha destacat a la presentació de les prioritats del departament que “tots els aturats i les aturades del país tenen al seu abast l’acompanyament i l’assessorament perquè treballem per arribar a tothom que necessita una feina, aquest també és un dels objectius.”
 
Prioritats de les polítiques d’ocupació
 
  1. El treball de qualitat per aconseguir progrés social.
  2. El treball com a millor instrument social acompanyat de polítiques d’ocupació perquè cap persona ni col·lectiu es quedi enrere.
  3. Suport territorialitzat per la millora de l’ocupabilitat de les persones
  4. Orientació com a nucli central de les polítiques d’ocupació
  5. Segmentació de programes per col·lectius d’especials dificultats
  6. Formació, qualificació o integració del sistema
 
A banda de fixar el treball de qualitat com a primera prioritat, el conseller El Homrani ha explicat que el Departament defensa “el treball com a millor política social” i, per tant, la programació de les polítiques d’ocupació estan plantejades perquè “ningú es quedi enrere” i segmentades per “col·lectius amb especials dificultats”.
 
El conseller ha explicat que entre aquests col·lectius es troben les persones en risc d’exclusió, perceptores de la Renda Garantida de Ciutadania, les majors de 45 anys, les que estan en situació d’atur de llarga durada, el jovent, les dones, les que tenen baixa qualificació i les persones amb discapacitat.
 
 
Col·lectiu
Import
1. Risc d’exclusió
350.600.000,00 €
2. Majors de 45 i llarga durada
90.500.000,00 €
3. Joves
52.200.000,00 €
4. Dones
30.600.000,00 €
5. Baixa qualificació
57.500.000,00 €
6. Persones amb discapacitats
123.000.000,00 €
7. Programes transversals
215.100.000,00 €
TOTAL
919.500.000,00 €
 
 
Així mateix, El Homrani ha posat l’èmfasi en “l’orientació i l’acompanyament de les persones per millorar l’ocupabilitat” davant els canvis que s’estan produint al mercat de treball del segle XXI, i en l’aposta per “apropar la formació professional a tothom” per fer real les opcions de trobar feina.
 
I, per últim, el conseller ha avançat que el Departament ha iniciat la tramitació de la Llei d’ordenació del sistema d’ocupació de Catalunya perquè “les estratègies territorials de concertació siguin una realitat ja que s’ha de permetre que els ens locals i els territoris apliquin les polítiques d’ocupació que contribueixin a millorar l’ocupabilitat de les persones”.

1  

Imatges

Imatge de la roda de premsa

Imatge de la roda de premsa 172

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia