Institut Català de les Dones

L'Institut Català de les Dones expressa el seu condol per la mort de la periodista feminista Montserrat Minobis

query_builder   11 maig 2019 15:33

event_note Nota de premsa

L'Institut Català de les Dones expressa el seu condol per la mort de la periodista feminista Montserrat Minobis

  • El president de la Generalitat de Catalunya, la consellera de la Presidència i la presidenta de l’Institut Català de les Dones han expressat el seu condol per aquesta pèrdua
  • Actualment Minobis coordinava del Grup de Treball de Dones i Mitjans de Comunicació del Consell Nacional de les Dones de Catalunya
L’Institut Català de les Dones (ICD) lamenta la pèrdua  de la periodista feminista Montserrat Minobis, qui ha mort als 76 anys després de ser intervinguda del cor, i expressa el seu condol a la família.
 
Aquest matí, el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, i la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, han expressat el seu condol per aquesta pèrdua a través de les xarxes socials.
 
La presidenta de l’ICD, Núria Balada ha recordat “la forta implicació de Minobis amb la lluita per a la igualtat efectiva de dones i homes” i ha lamentat que la seva mort suposa que “la societat catalana ha perdut una activista amb molts anys d’experiència en la lluita feminista i amb molts projectes per a desenvolupar”.

Montserrat Minobis  va mantenir una estreta relació amb l’Institut Català de les Dones com a activista per a la millora de la situació de les dones periodistes i la representació del gènere en els mitjans de comunicació. Actualment era coordinadora del Grup de Treball de Dones i Mitjans de Comunicació del Consell Nacional de les Dones de Catalunya, òrgan consultiu de l’ICD.
 
Com a fundadora de l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya, entitat que va presidir, i membre de la Xarxa Europea de Dones Periodistes, associació que també va presidir, va impulsar La Independent, la primera agència de notícies amb visió de gènere i nombrosos projectes per a l’avanç del feminisme en el món de la comunicació.  
 
Va rebre la Creu de Sant Jordi que atorga el Govern de la Generalitat de Catalunya, i va ser directora de Catalunya Ràdio i degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya.
 
Minobis, Llicenciada en Filosofia i Lletres i Ciències de la Informació, va ser una periodista molt vinculada al mitjà radiofònic. Va començar a Ràdio Popular de Figueres i posteriorment va treballar a Ràdio 4 i Televisió Espanyola.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia