President

El president Torra a la reunió del Consell d'Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea (foto: Jordi Bedmar)

President Torra: "Superades les mutilacions i privacions del 155 reforcem la nostra presència al món"

query_builder   13 maig 2019 19:03

event_note Nota de premsa

President Torra: "Superades les mutilacions i privacions del 155 reforcem la nostra presència al món"

  • El cap de l’Executiu, acompanyat del conseller Bosch, encapçala la reunió del Consell d’Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea
  • “Som un país petit en dimensió però aconseguim èxits extraordinaris quan treballem coordinadament la societat civil i les administracions”
El president Torra a la reunió del Consell d'Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea (foto: Jordi Bedmar)
El president Torra a la reunió del Consell d'Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea (foto: Jordi Bedmar)
El president de la Generalitat, Quim Torra, acompanyat del conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha encapçalat aquesta tarda la reunió del Consell d’Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea, que s’ha celebrat al Saló Torres Garcia del Palau de la Generalitat. Durant la trobada el cap de l’executiu ha assegurat que, “superades les mutilacions i privacions del 155, tirem endavant el pla de reforçament de la nostra presència al món”.
 
En el decurs d’aquesta sessió de treball, s’ha presentat i debatut el Pla Estratègic d’Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea 2019-2022, que ha d’ordenar sectorialment, geogràficament i institucionalment les prioritats i els objectius a mitjà termini de l’acció exterior de Catalunya. El document resultant serà aprovat properament pel Consell Executiu.
 
Tal i com ha explicat el president de la Generalitat, “hem refet la xarxa que l’article 155 va anul·lar” tot i que “amb això no em tenim prou”. En aquest sentit ha explicat que “reforçarem la nostra presència a Amèrica nord i ens establirem definitivament a Amèrica Llatina” i ha afegit que “és impossible que oblidem Àsia en aquesta voluntat de fer créixer la nostra presència al món”. Tal i com ha avançat el president Torra, un altre dels objectius de l’acció exterior del Govern és l’Àfrica subsahariana, “on tots els indicadors preveuen un futur dinàmic i innovador del que no podem restar al marge”.
 
El Consell d’Acció Exterior és un òrgan assessor i de relacions del Govern de la Generalitat amb la Unió Europea, en el qual prenen part representants d’ens locals, d’ens d’interès públic i d’entitats i organitzacions de la societat civil que duen a terme activitat internacional. La Llei 16/2014 d’Acció Exterior i de Relacions amb la Unió Europea estableix que el Govern ha d’aprovar, amb una periodicitat quadriennal, el Pla Estratègic d’Acció. En paraules del president Torra, “aquest pla estratègic serà obra de tots”. “Som un país petit en dimensió però aconseguim èxits extraordinaris quan treballem coordinadament la societat civil i les administracions”, ha conclòs, tot recordant que “l’acció exterior del Govern no es només per una part del país sinó pels 7,5 milions de futurs, treballem per tota la ciutadania de Catalunya”.

“Fem acció exterior de país, no només de govern”
Per la seva banda, el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha assegurat que “fem acció exterior de país, no només de govern”. “L’acció exterior és una obligació i una necessitat, i té com a columna vertebral ajudar la gent”, ha destacat. El conseller ha posat de relleu la importància de l’acció exterior: “ningú dubta que el talent que treballa a centres de recerca internacional fa acció exterior, o que la presència catalana a fires de llibres és acció exterior. Per què es posa en dubte que el Govern en faci?”. Bosch ha explicat que “volem fer de Catalunya un actor conegut i reconegut al món, amb més presència i incidència”. “Un actor que es refermi com un referent de democràcia, pau i solidaritat”, ha conclòs.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia