President

President Torra

President Torra: "Avui he denunciat la maniobra política que vol asseure'm al banc dels acusats per desobediència o prevaricació"

query_builder   15 maig 2019 14:36

event_note Nota de premsa

President Torra: "Avui he denunciat la maniobra política que vol asseure'm al banc dels acusats per desobediència o prevaricació"

  • El cap de l’Executiu precisa al TSJC que l’acord de la JEC sobre el qual se sustenta la querella de la Fiscalia és “nul de ple dret”
  • Emmarca l’actuació de la justícia espanyola dins l’estratègia “de fer por i amenaçar”
El president Torra ha declarat al TSJC (Foto: Ruben Moreno)
El president Torra ha declarat al TSJC (Foto: Ruben Moreno)
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat que “avui he denunciat la maniobra política que vol asseure’m al banc dels acusats per desobediència o prevaricació”. El cap de l’Executiu ha fet aquestes declaracions durant una compareixença a la Galeria Gòtica del Palau de la Generalitat després de declarar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya acusat de desobediència a la Junta Electoral Central (JEC) per haver desatès una instrucció d’aquest organisme per retirar els llaços grocs i les estelades de tots els edificis propietat de la Generalitat.
 
El president Torra ha explicat al TSJC que l’acord de la JEC en què se sustenta la querella de la Fiscalia és “nul de ple dret” i “sobre el qual no es pot construir cap acusació penal” perquè “va ser dictat per un òrgan que no era ni és un òrgan competent per dictar aquella resolució”. Cal recordar que en període electoral, qualsevol queixa s’ha de remetre a la Junta Electoral Provincial i no a la JEC. El cap de l’Executiu ha denunciat que la JEC “actua amb parcialitat manifesta i amb una clara intencionalitat polític” i “incompleix un dels principis més elementals d’un organisme com aquest a qualsevol país democràtic: una actuació independent i sense motivació partidista o ideològica”. Una estratègia que ha emmarcat en la voluntat “d’atemorir, de fer por, d’amenaçar i de voler que la llibertat no triomfi”.
 
Per aquest motiu ha exigit “al govern espanyol i al conjunt de l’Estat que deixi d’utilitzar les seves institucions i els seus aparells de poder per a la seva estratègia repressiva” perquè d’aquesta manera “tan sols malmeten la imatge del seu país arreu del món”. “Els demanem que abracin la democràcia i la força de l’argument i la paraula per respectar la veu del poble de Catalunya com fan els governs democràtics del món”, ha afegit tot recordant que “la regressió democràtica, la deriva autoritària i la vulneració de drets fonamentals a l’Estat espanyol són una de les motivacions més grans que tenim tots els independentistes per a construir un futur en llibertat”.
 
Tal i com ha explicat davant dels mitjans de comunicació, “aquestes mancances democràtiques formen part ja del paisatge habitual amb què hem de conviure els catalans i tots els ciutadans demòcrates de l’Estat espanyol” i ha assegurat que “no ens hi podem conformar”. “Cal combatre la mala fe i la manca de rigor jurídic amb què s’actua en una bona quantitat d’organismes, institucions i aparells de l’Estat”, ha afirmat.
 
Segons el president Torra, “la repressió no és el camí” i “negar els drets fonamentals, tampoc”. En aquest sentit, ha assegurat  que “jo no he anat a defensar-me; he anat a defensar els drets del poble de Catalunya” perquè “jo estaré sempre al servei de Catalunya, la democràcia i la llibertat”. “No hi ha lluita petita quan es tracta dels drets col·lectius i les llibertats”, ha explicat convençut que “el president de la Generalitat no pot defallir mai en la conquesta de drets i llibertats”. “Si la democràcia espanyola no aguanta aquesta defensa, en pagaré el preu que calgui”, ha sentenciat.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia