Artesania Catalunya també estarà present, per primer vegada, en aquest saló, amb una selecció de productes artesans per a la taula i la cuina, mentre que la gastroteca.cat participarà amb un estand interactiu on els visitants podran visitar el web referent de la gastronomia catalana.
El Departament d’Innovació, Universitats i Empresa participarà amb tres estands a la tercera edició del saló Barcelona Degusta que comença demà divendres al Recinte de Montjuïc i fins el proper dilluns 9 de març. El Departament estarà present en aquesta fira alimentària a través de tres espais dedicats al turisme enogastronòmic, al portal gastroteca.cat i a l’artesania a la cuina.
El Departament d’Innovació, Universitats i Empresa participarà amb tres estands a la tercera edició del saló Barcelona Degusta que comença demà divendres al Recinte de Montjuïc i fins el proper dilluns 9 de març. El Departament estarà present en aquesta fira alimentària a través de tres espais dedicats al turisme enogastronòmic, al portal gastroteca.cat i a l’artesania a la cuina.
Com les dues edicions anteriors, la fira s’estructura al voltant de diferents àrees temàtiques, com Mercat, on es degusten, promocionen i venen un gran ventall de productes; Ambigús, que concentra propostes gastronòmiques de qualitat; Basar, que exposa utensilis de cuina i artesania; Quiosc, una oferta de més d’un miler de publicacions i llibres i Paisatges, un espai que convidarà a fer un recorregut per les rutes enoturístiques, turisme rural i tradicions de Catalunya i d’arreu.
Turisme enogastronòmic
En el marc de l’espai Paisatges, Turisme de Catalunya presentarà un estand on es dóna a conèixer Catalunya com a destinació de turisme enogastronòmic, i on es difondrà les diferents propostes turístiques que ofereix el territori català. Com a coexpositors, participen a l’estand de Turisme de Catalunya, Enoturisme Penedès, el Grup Natura i el grup de restaurants La Llavor dels Orígens, membres del Club de Turisme Gastronòmic de Turisme de Catalunya.
En aquest sentit, Turisme de Catalunya impulsa diverses accions per promoure Catalunya com a destinació gastronòmica de primer nivell. Una eina fonamental per a la promoció són els col·lectius de cuina, agrupacions de restaurants i altres establiments gastronòmics de caràcter local, que basen les seves propostes en el producte local, la cuina i el territori que representen. Aquesta es una iniciativa pionera a l’Estat espanyol, i actualment Catalunya compta amb 16 col·lectius que agrupen més de 200 restaurants i, en alguns casos, també incorporen productors.
La gastroteca.cat
En l’àrea temàtica Mercat, el Departament d’Innovació, Universitats i Empresa també hi està present amb el portal gastroteca.cat, amb un estand interactiu on els visitants podran visitar el web referent de la gastronomia catalana, els productes locals i el turisme gastronòmic.
El web ofereix al consumidor la possibilitat de conèixer més de 400 productes del nostre territori, unes 700 receptes. També poden informar-se d’on tastar-los (quasi 350 establiments de restauració), i on comprar-los: més de 2.000 punts de comercialització des dels mateixos productors fins a fires, mercats, botigues d’alimentació de tota Catalunya. El web s’actualitza constantment i augmenta dia a dia els seus serveis. Aquest mes de març s’ha llançat a la xarxa la primera edició del butlletí informatiu.
Artesanies.cat: productes artesans per a la taula i la cuina.
Artesania Catalunya participarà per primera vagada a la fira amb una selecció de productes artesans per a la taula i la cuina. En el marc de l’espai Basar, l’estand d’Artesanies.cat permetrà trobar i comprar objectes artesans de diferents manufactures, directament vinculats a la gastronomia i a la restauració, amb una oferta que comprèn diferents estris vinculats a la taula i a la cuina, com per exemple productes tèxtils, de vidre, de ceràmica i terrissa, i estris de fusta per a la cuina i per a aperitius. Participaran a l’estand un total de 23 artesans d’arreu del territori.
La presència a Barcelona Degusta forma part de les actuacions de caràcter sectorial que Artesania Catalunya està desenvolupant en els darrers temps, amb la presència a fires de la importància de Construmat (amb l’artesania vinculada a l’arquitectura) i Alimentaria (amb el mateix tipus de productes que a Degusta, però adreçada a professionals). Aquesta participació s’emmarca dins del pla estratègic d’Artesania Catalunya per a la promoció sectorial dels diferents àmbits de treball de l’artesania..



