Imatge de la darrera reunió del consell assessor de comerç, el 7 de maig
Imatge de la darrera reunió del consell assessor de comerç, el 7 de maig
  • Els vuit festius d’obertura autoritzada acordats per al 2020 són el 5 i 12 de gener, el 5 de juliol, el 15 d’agost, el 12 d’octubre, i el 6, 13 i 20 de desembre. Com a dates supletòries a les acordades pels ajuntaments, es proposen el 29 de novembre i el 27 de desembre. Al 2021, els comerços podran obrir el 3 i 10 de gener, el 4 de juliol, l’1 i el 28 de novembre, i el 6, 8 i 19 de desembre. Com a dates alternatives a les d’àmbit municipal, es proposen el 5 i el 12 de desembre
 
  • El calendari de festius autoritzats s’ha aprovat en la reunió presidida per la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, del Consell Assessor de Comerç, i celebrada amb els nous representants de les entitats i associacions presents en aquest òrgan consultiu
 
  • En la reunió, el Consell Assessor també ha aprovat la creació de la Comissió sobre venda no sedentària i de la Comissió d’estudi i seguiment dels efecte en el territori de la venda de productes i prestació de serveis per internet o a distància
 
 
El Consell Assessor de Comerç de la Generalitat ha acordat el calendari de festius d’obertura autoritzada per al 2020 i el 2021. L’òrgan assessor en matèria de comerç —que compta amb representants de les principals entitats i associacions del sector, organitzacions empresarials, entitats municipalistes, sindicats, Cambres, associacions de consumidors, i experts— acorda 8 dels 10 festius d’obertura comercial autoritzada dels previstos legalment a la normativa catalana.
 
D’acord també amb la normativa que regula els horaris comercials, s’afegeix dos dies més al calendari comercial, que els municipis han de fixar en funció del màxim aprofitament comercial i d’acord amb els comerciants.
 
En la reunió celebrada aquesta setmana presidida per la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, el Consell Assessor de Comerç ha acordat que al 2020, els vuit festius d’obertura comercial autoritzada acordats seran el 5 i 12 de gener, el 5 de juliol, el 15 d’agost, el 12 d’octubre, i el 6, 13 i 20 de desembre. En cas que els consistoris no designin les dues dates restants per part dels ajuntaments, el calendari es completarà amb el 29 de novembre i el 27 de desembre.
 
De la seva banda, al 2021 els comerços podran obrir el 3 i 10 de gener, el 4 de juliol, l’1 i el 28 de novembre, i el 6, 8, i 19 de desembre. Com a dates alternatives als dos festius acordats des de l’àmbit municipal, es proposen el 5 i el 12 de desembre.
 
Renovació dels representants del Consell Assessor de Comerç de la Generalitat
 
El calendari de festius autoritzats s’ha acodat en la darrera reunió del Consell Assessor de Comerç, presidida per la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, i celebrada amb els nous representants de les entitats i associacions presents en aquest òrgan consultiu, nomenats per als propers 4 anys.
 
Al Consell Assessor de Comerç hi són presents representants de les principals entitats del petit i mitjà comerç com Retailcat, Comertia, CEDAC, FECOM, CECOT, PIMEComerç, Barcelona Oberta, l’ABCcat, o la Fundació Barcelona Comerç, i de les principals organitzacions de grans empreses comercials, com ANGED o ACES. També hi participen les entitats municipalistes FMC i ACM, el Consell General de Cambres, les principals organitzacions sindicals, el Col·legi d’Agents Comercials de Barcelona, i associacions de consumidors com l’OCUC i l’ACPB, entre d’altres.
 
En la reunió, el Consell Assessor també ha aprovat la creació de la Comissió sobre venda no sedentària i de la Comissió d’estudi i seguiment dels efecte en el territori de la venda de productes i prestació de serveis per internet o a distància.
 
En compliment de l’acord que es va assolir el passat mes de novembre a la Comissió parlamentària d’Empresa i Coneixement, el Consell Assessor de Comerç  ha aprovat la creació d’una comissió de treball sobre la venda no sedentària, que estarà integrada per les entitats que representen els marxants (Pimec i Foment) i per les entitats municipalistes, tot i que estarà oberta a tots els membres del Consell Assessor. L’objectiu d’aquesta comissió és que sigui una taula de diàleg constant amb el sector per conèixer de primera mà les seves necessitats.
 
Així mateix, el Consell Assessor ha acordat la constitució d’una comissió de seguiment dels efectes en el territori de la venda de productes i prestació de serveis per internet o a distància. Aquesta comissió —que avaluarà l’impacte de la digitalització al sector comerç—, estarà integrada per les entitats municipalistes, les entitats representatives del sector comerç i les Cambres de Comerç, tot i que restarà oberta a tots els membres del Consell Assessor.
 
 
-----------------------------------------------------------------
Segueix-nos a les xarxes a través de:
A Twitter:  @empresacat