Cultura

Any Xirgu

Arrenca l'Any Margarida Xirgu amb l'objectiu de recuperar i donar a conèixer la dona i l'actriu

query_builder   24 maig 2019 14:59

event_note Nota de premsa

Arrenca l'Any Margarida Xirgu amb l'objectiu de recuperar i donar a conèixer la dona i l'actriu

  • El Departament de Cultura impulsa la commemoració, que té Ester Bartomeu com a comissària i que programa un gran nombre d’activitats arreu de Catalunya
Any Xirgu
Avui s’ha presentat l’Any Margarida Xirgu, una commemoració amb la qual el Govern vol recuperar i donar a conèixer la rellevància i la influència de l’artista en la història del teatre a Catalunya i més enllà de les nostres fronteres. Així, durant 2019 i 2020, es commemorarà el cinquantè aniversari de la mort de l’actriu amb un gran nombre d’activitats, que se celebraran arreu de Catalunya, però també a altres països, com l’Argentina i l’Uruguai. La comissària de la commemoració és Ester Bartomeu, actriu, coreògrafa i pedagoga.
 
La commemoració s’ha presentat en una acte en què han participat la directora general de Cooperació Cultural, Àngels Ponsa; la comissaria de l’esdeveniment i el net de l’artista, Xavier Rius Xirgu.  
 
L’Any Margarida Xirgu, que el Govern de la Generalitat ha aprovat com a commemoració oficial de l’any 2019, es va iniciar el 25 d’abril passat amb l’acte “Xirgu en la memòria. Llibertat i exili”, celebrat al Cementiri de Molins de Rei.
 
S’han programat espectacles teatrals, lectures, jornades de debat, conferències i exposicions, entre altres moltes activitats. El programa de la commemoració, que s’anirà ampliant a mida que la celebració avanci, es pot consultar al web anyxirgu.cat
 
La iniciativa està impulsada per la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Cultura, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Molins de Rei, el Consolat de l’Uruguai, el Teatre Nacional de Catalunya, el Teatre Lliure, el Teatre Romea, l’Agrupació Dramàtica de Barcelona, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya, l’Institut Català de les Dones i l’Institut del Teatre.
 

1  

Fitxers adjunts

Dossier de premsa: Any Margarida Xirgu

Dossier de premsa: Any Margarida Xirgu
PDF | 545

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia