Educació

Govern

Gairebé 125.000 alumnes han participat en els reptes matemàtics proposats a les Proves Cangur

query_builder   27 maig 2019 20:30

event_note Nota de premsa

Gairebé 125.000 alumnes han participat en els reptes matemàtics proposats a les Proves Cangur


  • Aquesta tarda s’han lliurat els guardons en un acte al Teatre Poliorama, presidit pel secretari de Polítiques Educatives, Carles Martínez
 
  • Les proves volen popularitzar les matemàtiques entre l’alumnat, de 5è de primària a 2n de batxillerat
F
Un total de 124.889 alumnes catalans han participat enguany a les Proves Cangur, un concurs que permet a l’alumnat visitant resoldre un seguit de reptes matemàtics, i que està organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques. Aquesta tarda, s’ha dut a terme el lliurament de premis en un acte al Teatre Poliorama, presidit pel secretari de Polítiques Educatives del Departament d’Educació, Carles Martínez. Martínez ha declarat la importància del concurs per “fer visibles les matemàtiques als alumnes, com un element present en la majoria d’àmbits de la vida quotidiana, contribuint a què puguin disposar d’una mirada matemàtica en relació al món que els envolta”.
 
Les proves Cangur estan adreçades a alumnat tant de centres públics, concertats com privats, entre 5è de primària i segon de batxillerat. Els gairebé 125.000 participants provenen de 1.136 centres d’arreu del territori, i es classifiquen en tres categories:
 
- Cangur primària (5è i 6è de primària): 31.403 alumnes provinents de 494 centres.
- Cangur 123 (1r, 2n i 3r d’ESO): 72.185 alumnes provinents de 735 centres.
- Cangur dels grans (4t d’ESO, 1r i 2n de Batxillerat): 21.301 alumnes provinents de 735 centres.
 
Durant l’acte de cloenda, Carles Martínez ha valorat positivament les proves Cangur, que ha definit com “més que un concurs, perquè contribueix a la popularització de les matemàtiques entre infants i joves. Promociona les matemàtiques i les dota d’un contingut lúdic que sovint es perd si es restringeix la pràctica matemàtica a la repetició exhaustiva d’exercicis més que a la resolució de problemes. Es recolza en una participació massiva en un esdeveniment científic i assegura una àmplia base popular a aquesta activitat. Els 124.889 participants en són una evidència clara”.
 
Cangur és un concurs organitzat per la Societat Catalana de Matemàtiques -que forma part de l’Institut d’Estudis Catalans- amb la col·laboració del Departament d’Educació amb l’objectiu d’estimular i motivar l’aprenentatge de les matemàtiques a través de problemes, plantejats com una diversió intel·ligent. També es vol contribuir així a la popularització de les matemàtiques entre els alumnes.
 
La convocatòria, que es va dur a terme el passat 21 de març, consisteix en una prova d’entre 24 i 30 reptes matemàtics –en funció de l’edat-, de dificultat creixent i de resposta tancada, amb cinc opcions per a cada problema. Els enunciats els prepara l'associació Le Kangourou sans Frontières  en una reunió internacional, que enguany s’ha dut a terme a Suècia i que engloba més de 40 països. A partir d’aquí, els diferents països tradueixen els enunciats per al seu territori i es realitza la prova en un mateix dia per a tots els alumnes.
 
 
 
27 de maig de 2019
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia