Direcció General de Comunicació

El Govern regula el procediment d'integració de centres educatius municipals o privats a la xarxa de la Generalitat

El Govern regula el procediment d'integració de centres educatius municipals o privats a la xarxa de la Generalitat

query_builder   28 maig 2019 14:39

event_note Nota de premsa

El Govern regula el procediment d'integració de centres educatius municipals o privats a la xarxa de la Generalitat


 
·       Aquesta norma facilitarà al Govern donar resposta de forma urgent a les necessitats d’escolarització actuals
 
·       Alhora, la mesura permetrà al Departament d’Educació la creació d’un nou centre educatiu sense haver d’instal·lar mòduls prefabricats o construir un nou edifici
 
·       El decret llei preveu que el personal docent que treballi en el centre s’integri en el de nova creació d’acord amb la normativa laboral del dret de successió d’empresa
 
El Govern ha aprovat avui un decret llei que regula el procediment d’integració de centres educatius d’altres titularitats a la xarxa de centres públics de la Generalitat, com és el cas de centres de titularitat d’ens local o privada. Es durà a terme només en els casos en què hi hagi necessitats d’escolarització, a sol·licitud del centre, i existeixi el mutu acord entre aquest i el Departament d’Educació. A través del decret llei, el Govern vol donar resposta urgent a les necessitats d’escolarització actuals.
 
Aquesta regulació, prevista a la Llei d’educació de Catalunya (LEC), permetrà al Departament d’Educació assumir centres eductius que actualment són de titularitat municipal, com per exemple algunes de les escoles d’educació especial. Així mateix, es podria utilitzar per integrar algunes escoles privades a la xarxa pública. Concretament, la LEC ho preveu en l’article 45, que regula la incorporació de centres i llocs escolars a la prestació del Servei d’Educació de Catalunya i inclou la possibilitat d’integrar centres a la xarxa de titularitat de la Generalitat per mitjà de llei del Parlament.
 
Incorporació del personal docent
 
Pel que fa al personal docent que treballi en el centre, s’integrarà en el nou centre d’acord amb la normativa laboral del dret de successió d’empresa. Així, els que tinguin contracte laboral indefinit passaran a treballar com a personal laboral fins que la plaça s’extingeixi. A més, a causa del redimensionament de la plantilla del centre de nova creació, serà necessària la incorporació de nou professorat, ja sigui personal funcionari de carrera o bé personal docent interí, que tindrà el vincle de funcionari interí i formarà part de la borsa de treball del Departament.
 
Pel que fa als alumnes que cursin estudis en el centre que s’integrarà a la xarxa pública de la Generalitat, tindran plaça reservada, tot i que seran les famílies les que escolliran si continuar o no l’escolarització dels alumnes en el nou centre. En aquest sentit, les famílies hauran de tenir en compte el nou projecte educatiu que s’oferirà en el centre de nova creació.
 
Enfortir el sistema educatiu
 
La norma aprovada avui pel Govern permetrà al Departament d’Educació la creació d’un nou centre educatiu sense haver d’instal·lar aules prefabricades o bé construir nous edificis, amb les dificultats que comporta el fet de trobar sòl públic i la limitació de recursos econòmics. A més, es donarà compliment a diverses iniciatives parlamentàries que insten el Govern a activar els processos d’integració a la xarxa pública de centres de titularitat d’ens locals. I d’aquesta manera, s’enfortirà de manera immediata el sistema educatiu.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia