Loteries de Catalunya

Fotografia del Christian  Escribà amb la Grossa

Loteria de Catalunya dona la benvinguda a la Grossa de Sant Joan amb la coca més gran del món

query_builder   30 maig 2019 16:45

event_note Nota de premsa

Loteria de Catalunya dona la benvinguda a la Grossa de Sant Joan amb la coca més gran del món

  • Elaborada per l’equip del mestre pastisser Christian Escribà, fa 5 metres d’ample per 2 d’alt i pesa un total de 180 Kg
  • Demà comença la campanya publicitària de la Grossa de Sant Joan, que destaca el fet excepcional de guanyar el premi extraordinari de 3 milions
Fotografia del Christian  Escribà amb la Grossa
Fotografia del Christian Escribà amb la Grossa
Loteria de Catalunya ha volgut donar la benvinguda a la Grossa de Sant Joan amb un rècord mundial i un esdeveniment extraordinari: la coca més grossa i un piromusical al ritme de les cançons dels anuncis de la Grossa. D’aquesta manera, Loteria de Catalunya, que té com a una de les seves raons de ser repartir sort, avui també ha pogut compartir entre els assistents les 1.300 racions en què s’ha dividit la coca més grossa del món.
 
L’acte ha comptat amb la intervenció del director de Loteria de Catalunya, Jaume Torrabadella, que ha recordat que la loteria catalana ja ha repartit més de 2.800 milions d’euros en premis i ha destinat més de 265 milions d’euros a accions socials. En aquest sentit, ha destacat que “la nostra loteria reparteix la felicitat i l’alegria que val més la pena repartir, la de la solidaritat, l’esperança i el futur”.
 
Per la seva banda, el mestre pastisser Christian Escribà, l’artífex del repte d’elaborar la coca més grossa del món, ha manifestat que “hem creat la coca de Sant Joan més Grossa i extraordinària de la història per donar la benvinguda a aquest nou sorteig, com es mereix”. En aquest vídeo es pot veure el moment en què la Grossa va fer l’encàrrec de la coca més grossa al mestre Escribà i el procés d’elaboració.
 
Segons ha explicat Escribà, per fer aquesta coca de la Grossa de Sant Joan que fa 5 metres d’ample per 2 d’alt i pesa un total de 180 Kg, el seu equip hi ha dedicat més de 58 hores “non-stop” i s’han necessitat: 
 
·         100 kg de farina força
·         30 litres d’aigua
·         16 kg de mantega
·         15 kg de sucre
·         7,5 kg de llevat
·         30 litres d’ous
·         2 kg de sal
·         2.000 escates de meló confitat
·         4.000 mitjos discos de taronja confitada
·         8.000 mitges cireres confitades
·         45 kg de sucre per decorar
 
Tret de sortida a la campanya publicitària de la Grossa de Sant Joan
 
Durant l’acte, Torrabadella ha donat el tret de sortida a la campanya publicitària de la Grossa de Sant Joan, que s’estrena aquest mateix divendres i remarca la diferència que hi ha entre “l’avorriment” de passar la revetlla amb un premi ordinari o l’alegria desbordada que representa celebrar-la amb el premi extraordinari de 3 milions que repartirà la Grossa de Sant Joan, en la seva primera edició.
 
El 24 de juny, nou sorteig extraordinari de la Grossa de Sant Joan
 
El nou sorteig de la Grossa de Sant Joan se celebrarà el proper 24 de juny i tindrà un premi extraordinari de 3 milions d’euros per a un bitllet quan coincideixin el número i la sèrie. També es premiaran les 5 xifres i totes les terminacions d’aquest número guanyador, així com el número anterior i posterior. A més, es faran cinc extraccions addicionals de cinc xifres amb un premi de 10.000 euros cadascun per bitllet de 6 euros. Com cada número té 35 bitllets, hi haurà 175 premis especials de 10.000 euros.
 
 
La Grossa de Sant Joan va sortir al carrer el 28 d’abril, a 6 euros el bitllet, i amb una tirada de 16,8 milions d’euros: 14,4 milions en paper i 2,4 milions en suport digital (a través del terminal i per la compra online). S’han posat a la venda 80.000 números, amb un total de 35 bitllets per número: 30 físics i 5 virtuals.
 
Els bitllets de la Grossa de Sant Joan, com també la de Sant Jordi, es poden comprar per internet, a través de www.loteriadecatalunya.cat;  als més de 2.200 punts de venda habituals, principalment estancs, llibreries, quioscos i bars, que disposen d’un terminal que imprimeix al moment el bitllet amb el número escollit; i a qualsevol de les botigues de les principals cadenes de supermercats de Catalunya com Bonpreu, Carrefour, Caprabo, Condis o Sorli, entre d’altres.
 

2  

Imatges

Fotografia del Christian  Escribà amb la Grossa

Fotografia del Christian Escribà amb la Grossa 1885

Fotografia de l'equip de l'Escribà amb la Grossa

Fotografia de l'equip de l'Escribà amb la Grossa 1927

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 329

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia