Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

darp

El Govern de Catalunya impulsa la internacionalització de les empreses catalanes del sector vi amb l'organització de la segona edició de Wines & Cava Business Forum

query_builder   3 juny 2019 14:44

event_note Nota de premsa

El Govern de Catalunya impulsa la internacionalització de les empreses catalanes del sector vi amb l'organització de la segona edició de Wines & Cava Business Forum

Una trentena de compradors de 15 països extracomunitaris participaran en rondes de negocis amb empreses catalanes del sector vi els dies 5 i 6 de juny al Museu del Disseny de Barcelona
darp
Wines & Cava Business Forum 2017
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, a través de Prodeca, conjuntament amb Incavi, Pimecava, Institut del Cava, Associació Vinícola Catalana organitzen la segona edició de Wines & Cava Business Forum, un esdeveniment que posa en contacte les empreses catalanes amb compradors de mercats tercers.
 
Durant dos dies, 5 i 6 de juny, el Wines & Cava Business Forum desenvoluparà un extens programa de reunions sectorials i trobades B2B. Aquestes reunions tindran una durada de 20 minuts amb cada comprador, es realitzaran d’acord a una agenda preestablerta per l’organització i cercaran maximitzar els resultats comercials per a les empreses catalanes del sector vitivinícola que, enguany, es podran entrevistar amb més d’una trentena de compradors de 15 mercats estratègics.
 
Durant l’acte d’obertura del Wines &Cava Business Forum, el matí del 5 de juny a les 09.30 h, el director gerent de Prodeca, Ramon Sentmartí presentarà la ponència Orientació exportadora del sector agroalimentari català .
 
Posteriorment, el director general de l’INCAVI, Salvador Puig, i el tècnic de recerca de l’INCAVI, Enric Bartra, oferiran un tast de vins elaborats amb diferents varietats autòctones de Catalunya, sota el títol “Wine diversity in Catalonia”. Les places per aquest tast són limitades. Per poder-hi assistir, cal reservar plaça enviant un e-mail a l’adreça: comunicacio.incavi@gencat.cat
 
Aquestes intervencions tenen com a objectiu presentar als compradors internacionals les potencialitats de Catalunya com a hub gastronòmic i agroalimentari, i donar cobertura a les empreses catalanes que posteriorment iniciaran les rondes de reunions.
 
Finalment, un cop finalitzat el tast, cap a les 11.00 hores, el director gerent de Prodeca, Ramon Sentmartí, i el director general de l’INCAVI, Salvador Puig, atendran als mitjans de comunicació. A més, aquells que ho desitgin, també podran prendre imatges de la ronda d’entrevistes i parlar amb algun dels importadors i cellers participants.
Mercats representants
 
AMÈRICA:  Brasil, Canadà, Colòmbia, Costa Rica, Estats Units: Connecticut, Florida, Illinois, Nova York, Michigan, Texas, Washington DC, Mèxic, Perú, República Dominicana.
ÀSIA: Hong Kong,  Taiwan
OCEANIA: Austràlia
 
Empreses catalanes participants al Wines & Cava Business Forum:

1+1=3, www.umesufan3.com; ALBET I NOYA, www.albetinoya.cat, ALTA ALELLA www.altaalella.wine; CARA NORD CELLER www.caranordceller.com; CASTELL D'AGE www.castelldage.com; CASTELL D'ENCÚS www.castelldencus.com; CASTELL D'OR
www.castelldor.com; CAVA MONTESQUIUS www.cellersmostdore.com; CELLER ALTAVINS
www.altavins.com; CELLER CREDO www.cellercredo.cat; CELLER DE CAPÇANES www.cellercapcanes.com; CELLER MAS RAMONEDA www.masramoneda.com; CELLER XAVIER CLÚA www.cellerclua.com; CLOS MONTBLANC www.closmontblanc.com; COCA I FITÓ
www.cocaifito.cat; COSTERS DEL SIÓ www.costersio.com; DOMENIO WINES www.cellersdomenys.comwww.domeniowines.es; EDETÀRIA www.edetaria.com; EMPORDÀLIA www.empordalia.com; GIRÓ RIBOT www.giroribot.es; GRUP OLIVEDA www.grupoliveda.com; HERÈNCIA ALTÉS www.herenciaaltes.com; LA CONRERIA D'SCALA DEI www.vinslaconreria.com;  LLOPART www.llopart.com; MASTINELL CAVA & HOTEL www.mastinell.com; NADAL www.nadal.com; PARÉS BALTÀ www.paresbalta.com; RAVENTÓS ROSELL www.raventosrosell.com; ROQUETA ORIGEN www.abadal.net; SANT JOSEP WINES
www.santjosepwines.com; UVAS FELICES www.vilaviniteca.es; VALLFORMOSA
www.vallformosa.com

 
El sector vitivinícola a Catalunya
La indústria vitivinícola, amb un volum de negoci anual proper als 1.200 milions d’euros l’any, constitueix el tercer sector agroalimentari de Catalunya. Té una estructura molt sòlida i competitiva, amb més de 600 cellers embotelladors, 8.359 viticultors i una superfície inscrita de les DO catalanes de 42.822 hectàrees. Computa més de 4.800 treballadors, però el total del sector ocupa més de 25.900 treballadors, ja sigui a la vinya, als cellers o al sector serveis.
 
darp
Exportacions
El vi és un dels ambaixadors més important de les nostres terres, de la nostra forma de viure i de la nostra identitat.
 
Catalunya comercialitza anualment més de 355 milions d’ampolles de vi i cava amb DO i n’exporta el 57,45% a més de 140 mercats d’arreu del Món.
 
El sector del vi i el cava és el cinquè sector exportador agroalimentari (índex Prodeca) en valor, i cal destacar la seva capacitat comercialitzadora, i així ho constaten les xifres d'exportació de vins tranquils i espumosos, ja siguin amb DO o no.
darp
Re-Classificació TARIC amb ÍNDEX PRODECA FONT: DUANES
Catalunya exporta un 64% en relació a la seva producció. No són estrictament comparables, però, si comparem la xifra de producció (3,1 milions d'hectolitres) amb la d'exportacions (2 milions d'hectolitres), les vendes exteriors de vi equivalen a un 63,98% del total de la producció.
 
L’any 2018 Catalunya va exportar 200,23 milions de litres de vins per un valor de 624,82M€, sent la segona CCAA tant en volum com en valor. Tot i el decrement en l’últim any en volum (-8,42%) el valor s’ha incrementat en un 2,70%. En 10 anys el volum exportat s’ha mantingut molt estable amb un increment de menys de l’1% però amb un creixement en valor del 7,42%.
 
Mercats destí volum valor
 
Les cinc primeres destinacions de les exportacions catalanes de vi, Alemanya, EEUU, Bèlgica, Regne Unit i França, suposen el 54,68 del total del valor de vendes el 2018.
En el rànquing de volum, els cinc primeres destinacions en litres equivalen al 61,28% del total.
 
DESTÍ VINS CATALUNYA
PERCENTATGE EXPORTACIÓ EN:
 
 
VALOR
VOLUM
EUROS/LITRE
Alemanya
17,06%
20,89%
2,55
EEUU
13,53%
10,23%
4,13
Bèlgica
9,17%
9,87%
2,90
Regne Unit
8,16%
8,14%
3,13
França
6,76%
12,15%
1,74
Japó
5,59%
5,16%
3,38
Suècia
3,65%
3,44%
3,31
Canadà
3,35%
2,10%
4,98
Suïssa
3,30%
1,89%
5,44
Països Baixos
3,25%
3,36%
3,02
Xina
2,30%
2,53%
2,83
Finlàndia
2,16%
1,92%
3,52
Dinamarca
1,75%
1,62%
3,37
Mèxic
1,57%
1,92%
2,56
Noruega
1,07%
0,89%
3,78
 
 FONT: DUANES
 
Dels 15 primers mercats de destí del vi català, els qui paguen millor per litre son: Suïssa, Canadà, EEUU, Noruega, Finlàndia i Japó. Alemanya, primer destí tant en volum com en valor ens paga per sota del preu mitjà al que comercialitzem al Món.
 
Catalunya ha mantingut un volum d'exportacions estable en els últims anys, però generant rècords constants de facturació, gràcies a un creixement sostingut dels preus mitjans.
 
Bèlgica, França i la Xina han estat mercats d'extraordinari creixement de les exportacions de vins catalans en valor des de l'any 2008 amb ritmes que en els tres casos superen el 10% anual. En termes de volum, han crescut extraordinàriament a la Xina, Bèlgica i Mèxic.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia