Direcció General de Comunicació

ICF

El Govern aprova els comptes 2018 de l'Institut Català de Finances

query_builder   4 juny 2019 15:07

event_note Nota de premsa

El Govern aprova els comptes 2018 de l'Institut Català de Finances

  • Ha finançat més de 1.500 empreses per un import de 600 milions d’euros
  • Ha destinat 15,3 milions d’euros addicionals en fons de capital risc que inverteixen en empreses de nova creació o pimes en creixement a Catalunya
El Govern ha donat llum verda formalment als comptes anuals de l’Institut Català de Finances (ICF) corresponents a l’exercici 2018. Durant el passat exercici, l’entitat financera pública catalana ha continuat treballant per impulsar el finançament del teixit empresarial amb l’objectiu de contribuir al creixement, la innovació i la sostenibilitat de l’economia catalana. 
 
El 2018, el Grup l’ICF ha finançat 1.512 empreses per un import total de 599,2 milions d’euros. D’aquest volum, 455,5 milions d’euros s’han formalitzat a través de l’ICF i 143,7 milions d’euros a través d’Avalis de Catalunya. El principal focus d’activitat han estat, com en anys anteriors, les pimes i els emprenedors, que representen el 96% de les empreses finançades. En conjunt, el volum de finançament atorgat pel Grup ICF durant el passat exercici ha permès crear o mantenir gairebé 56.000 llocs de treball.
 
Finançament en línia amb l’Agenda 2030
En línia amb els objectius estratègics de l’economia catalana, el Grup ICF ha centrat la seva activitat en tres àrees principals: finançar el creixement de les pimes i la innovació empresarial per impulsar la transformació tecnològica i digital; donar suport financer a les start-ups, tant en les fases inicials com en les de desenvolupament a través de fons d’inversió; i crear línies de finançament per a l’àmbit social i que promoguin la sostenibilitat de l’economia d’acord amb els objectius de desenvolupament sostenible establerts a l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.
 
Per productes, el 2018 destaquen la línia ICF Eurocrèdit, cofinançada amb fons FEDER, per potenciar el creixement, la innovació i la internacionalització de les pimes; la línia ICF Indústria 4.0; i la creació de les línies de crèdit per finançar la construcció i compra d’habitatge de lloguer social.
 
En capital risc, l’ICF ha compromès 15,3 milions d’euros en fons de capital risc que inverteixen en empreses de nova creació i/o pimes en creixement. Actualment, l’ICF participa en 33 instruments de capital risc, en què hi ha compromès un volum de 167 milions d’euros. També compta amb dos fons propis –Capital Expansió i Capital MAB-, que han invertit un total de 9 milions d’euros en 11 empreses.
 
A més, a través de la línia de coinversió amb inversors privats per a empreses de nova creació, l’ICF ha finançat 19 start-ups per un import total de 3,2 milions d’euros. Respecte al 2017, ha augmentat tant el nombre d’empreses finançades (+19%) com l’import total (+28%).
 
Indicadors i resultats
 
El Grup ICF ha tancat el 2018 amb uns resultats nets de 13,1 milions d’euros, que es destinaran de manera íntegra a reserves. Pel que fa als principals indicadors financers, l’entitat disposa d’un coeficient de solvència del 39,8%, i una ràtio de mora del 7,8%. 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia