Direcció General de Comunicació

Altres Acords

Altres Acords de Govern

query_builder   4 juny 2019 15:08

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern


 
Aprovat un estudi tècnic per lluitar contra les plagues forestals
 
El Govern ha autoritzat al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació  fer la contractació d’un treball tècnic en matèria de prevenció i lluita contra plagues forestals i per a la divulgació dels resultats dels treballs realitzats per un import total de 146.278,23 euros.
 
Aquest treball tècnic s’encarregarà al Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) per avançar en l’estudi dels mètodes de control de la plaga del corc del suro ( Coroebus undatus ) i d’altres plagues (Leptoglossus occidentalis, Matsucoccus feytaudi i Paysandisia archon) mitjançant l’ús de atraients.
 
Es tracta de buscar noves tècniques i tractaments per trobar solucions a l’atac de diferents insectes que suposen una amenaça per al normal desenvolupament de les masses forestals de Catalunya.
 
Aquestes línies d’investigació van encarades a la síntesis de nous compostos feromonals per tractar de frenar l’atac de la plaga del corc del suro, coleòpter que causa una important devaluació del preu en el sector del suro provinent de les masses d’alzina surera, sector considerat estratègic a Catalunya.
 
Les noves tècniques consisteixen en la síntesi d’atraients específics per al monitoratge i control de les plagues. La síntesi d’aquests atraients específics és un treball molt complex que requereix una gran especialització, el qual solament es pot portar a terme per Centres especialitzats d’Investigació.
 
El control de les plagues forestals resulta cada cop més difícil i complex com a conseqüència del creixent debilitament que pateixen les masses forestals a causa dels efectes del canvi global (menys precipitació, increment de l’època amb temperatures elevades, etc.). També l’aparició de noves plagues exòtiques o d’altres organismes autòctons veuen afavorides les seves condicions de desenvolupament i provoquen danys que fins ara no havien suposat un problema important.
 
El Govern atorga una llicència definitiva de ràdio municipal a Santa Cristina d’Aro
 
El Govern ha aprovat atorgar a l’Ajuntament de Santa Cristina d’Aro la concessió definitiva per a la prestació del servei públic de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència de caràcter municipal.
 
L’emissora operarà en la freqüència 107,7 MHz
 
L’Ajuntament Santa Cristina d’Aro ja havia obtingut l’adjudicació provisional d’una emissora per gestionar el servei de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència.
 
Anteriorment, l’Ajuntament havia sol·licitat la concessió per instal·lar i fer funcionar una emissora de freqüència modulada, a l’empara del Decret 263/1990, de 23 d’octubre, de regulació del procés de concessió de la gestió indirecta per part de les corporacions locals del servei de radiodifusió sonora en ones mètriques amb modulació de freqüència.
 
 
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia