Territori

TES

Catalunya, França i Andorra acorden la nova imatge corporativa del Parc Pirinenc de les Tres Nacions

query_builder   5 juny 2019 18:14

event_note Nota de premsa

Catalunya, França i Andorra acorden la nova imatge corporativa del Parc Pirinenc de les Tres Nacions

  • Representants del Parc Natural de l’Alt Pirineu, el Parc Natural Regional de Pyrénées Ariégeoises, el Parc Natural de la Vall de Sorteny i el Parc Natural comunal de les Valls del Comapedrosa (Andorra), han presentat també una proposta de nou mapa elaborat amb la col·laboració de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, per a la descoberta d’aquest espai natural protegit transfronterer
  •  També han enllestit l’agenda d’activitats conjunta per a aquest estiu, amb prop d’una vintena de propostes per a tots els públics
TES
El Parc Pirinenc de les Tres Nacions ja té nova imatge corporativa. Representants dels 4 parcs naturals de Catalunya, França i Andorra que integren aquest parc transfronterer han presentat avui la imatge gràfica que els identificarà, en el marc d’aquest projecte de promoció turística conjunta. Són el Parc Natural de l’Alt Pirineu (Catalunya), el Parc Natural Regional de Pyrénées Ariégeoises (França), el Parc Natural de la Vall de Sorteny (Andorra) i el Parc Natural comunal de les Valls del Comapedrosa (Andorra).
 
TES
Moment de la presentació, avui.
El disseny de la nova imatge posa de relleu l’aliança de les parts, mitjançant el dibuix de tres muntanyes disposades en un cercle que les uneix, amb els colors de les banderes de les tres nacions implicades, i amb el text tant en català com en francès. S’ha donat a conèixer després de la segona trobada de representants de les parts, que ha tingut lloc ahir al Parc Natural Regional de Pyrénées Ariégeoises (França), amb la participació del president del Parc Natural de l'Alt Pirineu, Joan Ordi; el cònsol major de la Massana, David Baró; el president del Parc Natural Regional Ariégeoises, Kamel Chibli, i del cònsol major d'Ordino, Josep Àngel Mortés. La cita ha coincidit amb la celebració del desè aniversari del Parc Natural Regional de Pyrénées Ariégeoises, amb presència de nombroses autoritats implicades.
 
Mapa de l’espai transfronterer
 
A més, la trobada ha servit per presentar una proposta de mapa conjunt de l’espai protegit transfronterer, elaborat amb la col·laboració de l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), l’IGN francès, i el departament de cartografia del Govern d’Andorra. El mapa facilitarà la descoberta d’aquest indret, i servirà de referència per a conèixer els diferents punts per accedir-hi des de cada un dels 3 països.  A més de la informació geogràfica, inclou dades sobre elements patrimonials i d’interès turístic de cada parc.
 
Prop d’una vintena d’activitats
 
Finalment, avui també s’ha presentat l’agenda d’activitats del Parc Pirinenc de les Tres Nacions per a la propera temporada d’estiu.  Entre elles, destaquen les excursions, els tallers, el mercat transfronterer i l’ascensió al Pic de Médacourbe, el punt d’unió de les tres nacions.
 
 
Concretament, per dates són aquestes:
 
 
·         Diumenge 9 de juny - Arrós de Cardós. Fira dels productors al Parc Natural de l'Alt Pirineu i l’ovella aranesa, amb productors convidats de França i Andorra que formen part del Parc Pirinenc de les Tres Nacions.
 
·         Dimarts, 16 de juliol - Auzat, La Massana, Àreu. Reunió transfronterera al cim del Médecourbe. Col·locació d’una placa en memòria de Michel Sebastien, l’impulsor del Parc Pirinenc de les Tres Nacions.
 
·         Diumenge 4 d'agost - Couflens, Alos d'Isil. 31a Pujada al Port de Salau. Trobada transfronterera a 2.053 metres d’altitud per a la cooperació occitana-catalana, el suport a les llengües i les cultures, el record de la frontera.
 
·         Diumenge, 11 d'agost: Castillon-en-Couserans. Festival de formatge i mel dels Pirineus, amb la participació de productors del Parc Natural de l'Alt Pireneu.
 
·         Divendres 23 d’agost: Ustou, Tavascan. V Trobada transfronterera al Port de Martérat-Tavascan, a  2.200 metres d’altitud.
 
·         Dissabte 24 d'agost: Auzat, Àreu. 7a Trobada al Port de Boet, a  2.509 metres sobre el nivell del mar. Mercat a alçada, reactivat el 2015, que ofereix productes arigesos i catalans: tast i venda de productes locals i intercanvi cultural.
 
 
Un espai comú de promoció conjunta
 
La trobada d’avui dona continuïtat a la primera reunió dels socis d’aquest projecte, que va permetre concretar signatura del protocol de col·laboració internacional per a la creació del Parc Pirinenc de les Tres Nacions, a Arinsal a Andorra, el 24 d’agost de 2018.
 
L’acord entre els quatre parcs és fruit d’un treball intens, per tal de crear una marca d’identitat comuna per a la promoció turística conjunta, la dinamització i els intercanvis en matèria de sostenibilitat i patrimoni natural. L’objectiu és posicionar aquesta àrea geogràfica transfronterera en el mapa del turisme de natura a Europa. La idea és impulsar accions al voltant del patrimoni natural i cultural, el paisatge, iniciatives per al desenvolupament sostenible, la valorització dels recursos i el desenvolupament de l’economia local, la mobilitat, el turisme sostenible i l’ecoturisme, la promoció d’energies renovables i l’adaptació al canvi climàtic
 
El Parc Pirinenc de les Tres Nacions abasta una de les àrees protegides transfrontereres més grans del continent europeu, amb  més de 428.700 hectàrees i 165 municipis: 15 a Catalunya, 2 a Andorra i 148 a França. Així, malgrat les fronteres administratives i polítiques, els quatre espais naturals formen part d’una mateixa unitat geogràfica.

4  

Imatges

Logo

Logo 42

Foto

Foto 144

Foto 2

Foto 2 173

Foto 3

Foto 3 277

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 147

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia