President

Reunió amb delegats del Govern

President Torra als delegats a l'exterior: "Tenim el deure de fer conèixer l'informe de l'ONU arreu"

query_builder   6 juny 2019 13:03

event_note Nota de premsa

President Torra als delegats a l'exterior: "Tenim el deure de fer conèixer l'informe de l'ONU arreu"

 
·         El president de la Generalitat, acompanyat del conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha encapçalat una reunió a Brussel·les amb els 12 delegats i delegades del Govern a l’exterior
 
·         Els ha demanat que “siguin altaveus de la democràcia i la llibertat” i que, alhora, “ajudin el país a tenir veu pròpia al món i a explicar el seu potencial”
Reunió amb delegats
El president i el conseller Bosch durant la reunió amb els delegats del Govern. Autor: Rubén Moreno
 
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat aquest matí als delegats i delegades del Govern a l’exterior que difonguin a nivell internacional l’informe del Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries de l’ONU que demana la llibertat dels presos polítics. “Tenim el deure de fer conèixer aquest informe arreu i us demano que vosaltres també compliu aquest mandat”, els ha dit, encoratjant-los a fer arribar als parlaments i governs dels països on estan destinats una resolució “importantíssima i vital” que “demana a tots els governs, també l’espanyol, que l’implementin”.
 
Des de Brussel·les, on, acompanyat del conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha mantingut una reunió de treball amb els 12 delegats i delegades, el cap de l’Executiu els ha emplaçat així a què, en el moment polític excepcional que viu Catalunya, siguin “altaveus de la llibertat, dels drets civils i polítics dels catalans, i la veu de tots aquells que volen silenciats”.
 
En paral·lel a aquesta petició, Torra també els ha demanat “estar al costat dels grans consensos de país, allà on un 80% dels catalans es troben” i “defensar els valors que ens han fet poble: la radicalitat democràtica, la justícia social, el diàleg, la llibertat, la cultura, el talent, i la defensa radical dels drets humans, socials i civils, inclòs també el d’autodeterminació dels pobles”.


Reactivació de la xarxa de delegacions
 
El president ha constatat que la reunió que s’ha celebrat avui a la Delegació del Govern a Brussel·les és “la imatge d’un país que vol estar a punt per fer front als desafiaments del món global i als reptes més importants que tenim en aquests moments, com és la llibertat”.
 
Després de la derogació de l’article 155 i de la reactivació de la xarxa de delegacions del Govern de Catalunya, el president ha agraït públicament als delegats i delegades i als seus equips una feina que “no ha estat fàcil” i que permet a Catalunya “tenir un projecte de seguir avançant”. “Entre les prioritats que aquest Govern es va marcar a l’inici del mandat hi havia reobrir les delegacions, tornar a posar en marxa el Diplocat i seguir tenint contacte amb totes les altres institucions que tenen veu al món”, ha explicat el president. I ha afegit que és necessari “tenir veu pròpia al món i explicar qui som, què fem i què representem, en primera persona”, perquè, “si no ens expliquem, hi haurà algú que ho farà per nosaltres”.
 
El president ha afegit que la tasca de les delegacions va més enllà de traslladar al món la situació política que viu el país i ha assegurat que també “us necessitem per convertir Catalunya en un motor de canvi social, un país on tothom pot dur a terme el seu projecte de vida amb dignitat i responsabilitat”.
 
En aquesta línia, Torra els ha demanat que ajudin “a atraure inversions, a explicar quin és el potencial de Catalunya al món”. I ha insistit que “una de les primeres missions” dels delegats és “traslladar aquest missatge d’esperança, d’estabilitat, d’un govern que gestiona amb rigor les seves finances i les seves polítiques”,  i fer-ho “a tots aquells que s’interessen per la nostra situació, tant per invertir-hi com per visitar-nos”.
 
El president ha posat de relleu en el seu discurs algunes de les xifres econòmiques que certifiquen la bona marxa de l’economia catalana, i ha recordat que Catalunya continua sent la zona del sud d’Europa que té més interès per invertir segons els experts.
 
“Catalunya sí que compleix amb el dictamen de l’ONU”
Per la seva banda, el conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Alfred Bosch, ha assegurat que “Catalunya sí que compleix amb el dictamen de l’ONU” sobre els presos polítics, i ha recordat que una de les peticions del Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries és la difusió de les conclusions de l’informe per tots els mitjans possibles. “Com a Govern de Catalunya, la nostra obligació és fer arribar aquest pronunciament a tot arreu”, ha assegurat Bosch, que, igual que el president, ha encoratjat els delegats i delegades a dur a terme aquesta tasca.
 
Bosch ha recordat que “l’Estat espanyol, en lloc de complir el dictamen de l’ONU, fa tot el contrari”. “El que no podem acceptar és que es menystingui i es ridiculitzi Nacions Unides. Què és això d’ofendre organismes internacionals?”, s’ha preguntat el conseller, que ha tornat a reclamar al govern espanyol “que doni resposta al dictamen d’aquest grup oficial que depèn del Consell de Drets Humans de l’ONU”.
 
D’altra banda, el conseller Bosch ha destacat també que “l’acció exterior és una necessitat i una obligació”. “La ciutadania ens demana que contribuïm al benestar del país, i això passa també per una internacionalització cada dia major”, ha conclòs.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2  

Imatges

Foto de grup

Foto de grup 1753

Foto de la reunió

Foto de la reunió 906

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia