Territori

Alt Pirineu

El Parc Natural de l'Alt Pirineu organitza la 8a Fira de productes artesans i de l'ovella aranesa

query_builder   6 juny 2019 15:47

event_note Nota de premsa

El Parc Natural de l'Alt Pirineu organitza la 8a Fira de productes artesans i de l'ovella aranesa

  • Per primer cop, aquest 9 de juny la fira comptarà amb la participació de productors i artesans del Parc Pirinenc de les Tres Nacions
Alt Pirineu
El Parc Natural de l’Alt Pirineu i l’Ajuntament d’Esterri de Cardós organitzen aquest 9 de juny la 8a fira de productes artesans i de l’ovella aranesa. L’objectiu és posar en valor la gran diversitat de productes de manufactura i agroalimentaris que s’elaboren en l’àmbit del parc, així com l’ovella aranesa, una raça que tradicionalment ha estat present al nord del Pallars Sobirà, especialment a les valls que tenien més relació amb França i la Vall d’Aran.
La fira s’emmarca dins del POCTEFA Green, un projecte de cooperació transfronterer per la valorització dels productes locals d’espais oberts. En aquest marc i per primer cop, enguany la fira comptarà amb la participació de productors i artesans del Parc Pirinenc de les Tres Nacions, amb la presència dels participants de l’àmbit d’influència del Parc Natural de l’Alt Pirineu, del Parc Naturel Régional des Pyrénées Ariégeoises (França) i dels dos parcs Naturals d’Andorra, el de les Valls del Comapedrosa i el de la Vall de Sorteny, que venen sota la marca Productes agrícoles i artesans d'Andorra.
 
En total, la fira acollirà més de 30 parades de venda de productors que actualment estan elaborant productes de manufactura o agroalimentaris als àmbit d’influència dels quatre parcs. La diversitat de productes i productors en aquest territori és notable. Inclou formatges, embotits, galetes, carn, gelats i truites, pel que fa al sector agroalimentari; i productes fets a base de llana, pell, artesania tèxtil, entre altres.
 
Difusió de l’ovella aranesa
 
Un dels clàssics de la fira és la mostra d’ovella aranesa, amb participants de la Vall d’Aran i de la Vall de Cardós. Aquesta mostra té com a intenció donar a conèixer aquesta raça que es concentra principalment a la Vall d’Aran, però que tradicionalment també ha estat present als municipis situats més al nord del Pallars Sobirà.
 
Coincidint amb les dades en què es xollen les ovelles, se celebrarà dins de la Fira el tradicional Concurs de Xolla (8a edició) en dues modalitats, amb màquina elèctrica i a mà que és durà a terme durant el matí.
 
Exposicions i tallers
 
Per complementar la fira, es realitzaran altres activitats per acabar d’amenitzar la jornada. Durant tot el dia es podrà gaudir de l’exposició de les il·lustracions originals del llibre La dona alada i les feres de Cardós. Al matí es durà a terme un taller de teixir a mitja, i un de fer oleats amb herbes remeieres a la tarda. A continuació es realitzarà una xerrada sobre la biodiversitat de la flora i la fauna dels ecosistemes aquàtics del Parc 
Natural de l’Alt Pirineu, en el marc del projecte LIFE LimnoPirineus. El punt i final el posarà l’espectacle Bon Apunti i amb un berenar de coca i xocolata.
 
Compromís amb la reducció del plàstic
 
En aquesta 8a edició, la fira se suma a la iniciativa de la Setmana sense Plàstic, amb el repte d’evitar els residus plàstics. Per fer-ho possible, s’ha adquirit una nova vaixella reutilitzable que servirà per les properes edicions i es lliuraran bosses de paper als artesans i productors, per tal que no s’utilitzin bosses de plàstic.
 
 

2  

Imatges

Fotografia

Fotografia 500

Fotografia

Fotografia 884

1  

Fitxers adjunts

Nota de premsa

Nota de premsa
PDF | 878

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia