President

Govern

President Torra: "Quan falten les paraules, s'abona el camí a la confrontació i a la violència"

query_builder   6 juny 2019 19:39

event_note Nota de premsa

President Torra: "Quan falten les paraules, s'abona el camí a la confrontació i a la violència"

  • El cap de l’Executiu presideix l’acte d’homenatge al P. Lluís Duch
El president Torra a l'homenatge al P. Lluís Duch (foto: Ruben Moreno)
El president Torra a l'homenatge al P. Lluís Duch (foto: Ruben Moreno)
El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reivindicat avui l’obra del P. Lluís Duch tot assegurant que “quan falten les paraules, s’abona el camí a la confrontació i a la violència”. “El diàleg ha de ser sempre possible”, ha afegit recordant que l’antropòleg apostava per “emparaular el món”. El president Torra ha fet aquestes declaracions durant l’homenatge a Duch que s’ha celebrat al Palau de la Generalitat, coincidint amb la presentació del volum 263 de la revista “Qüestions de vida cristiana” dedicat íntegrament a la seva figura i el 30è aniversari de la Fundació Joan Maragall.
 
“L’obra dels nostres savis, de Duch, de Panikkar i de tants altres, pren vigència”, ha afirmat el president de la Generalitat, que ha fet una crida a “la cerca d’un temps de qualitat, per llegir, per reflexionar i per viure en plenitud”. En la mateixa línia s’ha expressat l’abat de Montserrat, Josep Maria Soler,  assegurant que l’obra de Duch “ens ajuda a analitzar la realitat, a reflexionar, a continuar el solc que ens ha deixat”.  En paraules de l’abat de Montserrat, revisar l’obra de Duch, “serà bo per la cultura i la vida del nostre País. Serà bo per superar la superficialitat instal·lada en tants àmbits”.
 
Nascut a Barcelona el 1936, Lluís Duch va entrar al Monestir de Montserrat l'any 1961. Doctor en Teologia per la Universitat de Tübingen, va ser professor de la nombrosos centres acadèmics com la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona o l'Instituto de Antropología de la Universidad Nacional Autónoma de México.
 
En el seu treball acadèmic va estudiar els diferents llenguatges dels universos simbòlics i mítics i la seva concreció en la vida quotidiana. Autor d'una obra extensa amb més de quaranta llibres, és un referent internacional en els estudis d'antropologia de la religió. El 2011 va rebre la Creu de Sant Jordi. Dues de les grans obres de referència recents que va publicar han estat Religió i comunicació (2010) i Religión y política (2014). Antropologia de la religió (1997) i Un extraño en nuestra casa (2006), són altres de les seves obres destacades. Entre 2011 i 2018 va ser membre del Consell Assessor per a la Diversitat Religiosa de la Generalitat de Catalunya.
 
El director de la revista “Qüestions de vida cristiana”, Miquel Calsina, ha obert l’acte amb unes breus paraules. A continuació, la professora i investigadora de la Universitat Ramon Llull Mar Rosàs ha pronunciat la conferència “Lluís Duch: temps de paraules, temps de silencis”. Seguidament han pres la paraula el president de la Fundació Joan Maragall i l’abat de Montserrat. El president Torra ha clos l’homenatge.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia