Direcció General de Comunicació

Gisa

El Govern aprova el Pla econòmic de GISA amb obres en infraestructures per valor de 4.137 milions d'euros fins al 2015

query_builder   11 maig 2010 14:07

event_note Nota de premsa

El Govern aprova el Pla econòmic de GISA amb obres en infraestructures per valor de 4.137 milions d'euros fins al 2015

 
 
  • El Pla manté per als propers anys el nivell més alt d’inversió en obra pública que hi ha hagut mai a Catalunya
  • S’invertiran més de 3.235 milions d’euros en obres de ferrocarrils, carreteres, ports i aeroports
  • 902 milions d’euros es destinaran a la construcció de noves escoles i equipaments socials, sanitaris, judicials i esportius
 
El Govern ha acordat avui actualitzar el Pla Econòmic i Financer (PEF) de l’empresa pública GISA per al període 2010-2015. Aquest document preveu obres en infraestructures per un valor total de 4.137 milions d’euros. El Pla inclou actuacions en ferrocarrils, carreteres, ports i aeroports, així com obres d’edificació per a noves escoles, comissaries i equipaments sanitaris, entre d’altres.
 
L’aprovació del Pla Econòmic i Financer respon a la voluntat del Govern d’agilitar la licitació i la producció d’obra pública, i mantenir el nivell d’inversió més alt que hi ha hagut mai a Catalunya, per tal de consolidar-la com una eina contra la recessió econòmica.
 
El PEF preveu més de 3.235 milions d’euros d’aportació del Departament de Política Territorial i Obres Públiques. Entre les noves inversions en matèria de transports que permetrà el Pla destaquen la remodelació de l’estació d’FGC a Sarrià, la nova estació d’autobusos de Zona Universitària, el nou vestíbul de l’estació de Vallcarca, actuacions de millora d’evacuació a la xarxa de metro i d’FGC, així com la nova estació d’autobusos de la Bisbal d’Empordà. A més, també es preveuen altres obres ja en marxa com el perllongament d’FGC a Sabadell i Terrassa, l’intercanviador d’Arc de Triomf, l’adaptació de la xarxa de metro o la finalització del perllongament de l’L5, entre d’altres.
 
Pel que fa a carreteres, algunes de les noves actuacions més importants previstes són la variant d’Olot i les Preses, la variant de Vilanova de la Barca, el condicionament de la carretera d’Altafulla - Salomó, la variant d’Olost, les millores de les travesseres de Ripoll i Sallent, i el condicionament de la carretera de Vilabertran a Peralada. També es preveuen altres inversions en obres que ja estan en marxa com les de la carretera d’Olost-Olvan, Vendrell –Valls, Platja d’Aro-Palamós, la connexió est de la Variant Sud de Lleida, la Ronda Oest de Sabadell o Ulldecona – Tortosa.
 
A més, el Pla Econòmic i Financer preveu una inversió de més de 902 milions d’euros en obres d’edificació. Concretament, hi ha previstes actuacions a 80 escoles i instituts, més de 30 actuacions en centres hospitalaris i d’atenció sanitària, 12 actuacions en nous parcs de bombers i comissaries i 7 en centres d’assistència social, a més d’altres actuacions en equipaments judicials, culturals i esportius.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia