Direcció General de Comunicació

govern

Altres Acords de Govern

query_builder   11 maig 2010 13:55

event_note Nota de premsa

Altres Acords de Govern

Nova residència per a persones amb discapacitat intel•lectual
El Govern ha acordat subvencionar amb 371.099 euros la construcció d'una llar residència per a persones amb discapacitat intel•lectual a Barcelona. L'equipament, impulsat pel Taller Xop Societat Cooperativa Catalana Limitada, ocuparà tres pisos cedits per l'Ajuntament de Barcelona al Passatge Antoni Gassol.
El Taller Xop s'encarregarà de la rehabilitació i reforma dels habitatges així com de la gestió de l'equipament, que tindrà 12 places. El Govern també concertarà les places del nou centre.

Conveni per participar en el Registre estatal d'Entitats Religioses

El Govern ha aprovat la signatura d'un conveni pel qual la Generalitat participarà en la gestió del Registre estatal d'Entitats Religioses respecte a les esglésies, confessions i les comunitats religioses que tinguin la seva activitat a Catalunya, i també assistirà a les reunions de la Comissió Assessora de Llibertat Religiosa. Aquest conveni significarà el desenvolupament convencional de l'Estatut d'autonomia de Catalunya en matèria d'Afers Religiosos. El conveni de col•laboració serà subscrit pel Departament de la Vicepresidència i el Ministeri de Justícia, i permetrà desenvolupar la participació del Govern mentre no es modifiquin les lleis estatals.
En virtut de l'acord, la Generalitat, mitjançant la Direcció General d'Afers Religiosos, comunicarà a les entitats religioses que tinguin el seu domicili social a Catalunya si ha estat acceptada la seva petició d'inclusió en el Registre estatal, que reconeix personalitat jurídica a les esglésies, confessions, i comunitats religioses. El conveni també preveu que el Ministeri demanarà informació al Govern quan aquest pugui facilitar dades sobre les entitats catalanes i sol•licitarà el criteri del Govern abans de subscriure convenis amb entitats i confessions religioses que puguin afectar les competències de la Generalitat.

Amb aquest acord, es desplegarà l'article 161 de l'Estatut d'autonomia de Catalunya, que estipula que el Govern té competències exclusives i executives en matèria de llibertat religiosa, i que col•laborarà en els òrgans d'àmbit estatal que tenen atribuïdes funcions en aquest àmbit com és el cas de la Comissió Assessora de Llibertat Religiosa.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia