Recerca i Universitats

PAU

Les proves d'accés a la universitat (PAU) convoquen a examen més de 34.500 estudiants

28.383 estudiants de segon de batxillerat es presenten a les PAU i 2.772 estudiants de cicles formatius de grau superior s'examinaran en la fase específica

query_builder   11 juny 2019 10:19

event_note Nota de premsa

Les proves d'accés a la universitat (PAU) convoquen a examen més de 34.500 estudiants

28.383 estudiants de segon de batxillerat es presenten a les PAU i 2.772 estudiants de cicles formatius de grau superior s'examinaran en la fase específica

Foto
Un total de 34.547 estudiants (33.916 el 2018) s’han matriculat enguany a les proves d’accés a la universitat (PAU) que tindran lloc, en horari de matí i tarda, els propers dies 12, 13 i 14 de juny. Del total d’alumnes matriculats, 28.383 corresponen a estudiants amb matrícula ordinària que han acabat aquest curs escolar el batxillerat; 3.392 són estudiants de matrícula lliure (procedents de batxillerat d’altres anys que no van fer les PAU, que volen millorar la seva nota o que només examinen assignatures de la fase específica); i 2.772 són estudiants provinents de cicles formatius de grau superior que s’examinen d’alguna assignatura en la fase específica.
 
Les PAU es divideixen en dues fases: la fase general, que és obligatòria i consta d’un total de cinc exàmens, i la fase específica, que és voluntària per a tots els perfils d’estudiants i serveix per apujar nota. En la fase general, els alumnes s'examinen de quatre matèries comunes (Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Llengua estrangera, i Història) i una matèria a escollir que estarà vinculada a les matèries comunes d’opció. Així, els estudiants podran escollir entre Fonaments de les Arts, Llatí, Matemàtiques , i Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials.
 
Els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de batxillerat (que té un valor del 60%) i la qualificació obtinguda en la fase general de les PAU (amb un valor del 40%, si la qualificació d’aquesta fase general, que s’obté amb la mitjana dels cinc exàmens que la integren, és com a mínim de 4), hauran superat les PAU i, per tant, tindran nota d’accés a la universitat.
 
En la fase específica, que poden fer tant els alumnes de batxillerat com els procedents de cicles formatius de grau superior, els estudiants poden examinar-se de fins a tres matèries de modalitat entre 22 assignatures. Amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades, obtingudes en matèries vinculades als estudis que es vulguin cursar, es calcula la nota d’admissió que pot arribar fins als 14 punts.
 
La validesa de la qualificació obtinguda en la fase general de les PAU és indefinida. Pel que fa a les notes obtingudes en les matèries examinades com a fase específica, caduquen als dos anys.  
 
Des de fa dos anys, l’assignatura de modalitat examinada a la fase general també es tindrà en compte en la ponderació de la fase específica. Per tant, els estudiants poden examinar-se de fins a tres assignatures a la fase específica, però tindran fins a quatre notes per a ponderar.
  
Els alumnes amb necessitats educatives especials s’examinaran en tribunals específics amb un horari especialment adaptat a ells, de manera que disposaran de dues hores per a realitzar cada examen. En aquest tribunals específics s’examinarà  tant l’alumnat dislèctic (col·lectiu al qual s’apliquen criteris especials de correcció en les matèries de llengua) com l’alumnat diagnosticat amb altres trastorns d’aprenentatge como ara TDH o TDAH. Hi haurà tribunals específics a Barcelona, Bellaterra, Girona, Lleida i Tarragona, amb un total de 1.116 alumnes.
 
Novetats PAU
 
Per primera vegada, l’alumnat de la Vall d’Aran, que s’examina a la Universitat de Lleida, disposarà d’enunciats d’examen redactats en llengua aranesa en la matèria d’Història.
 
Per primera vegada també, l’alumnat del sistema educatiu andorrà i que vulgui examinar-se de matèries de la fase específica per incrementar la seva nota d’accés en la fase d’admissió, realitzarà els exàmens en el tribunal de la Universitat de Lleida ubicat a La Seu d’Urgell.
 
Pel que fa als horaris dels exàmens de les PAU 2018 són els següents:
 
Dimecres, dia 12
9.00-10.30
Llengua castellana i literatura
11.00-12.30
Llengua catalana i literatura
14.00-15.30
Ciències de la terra i del medi ambient
Fonaments de les arts
Matemàtiques aplicades a les ciències socials
16.00-17.30
Anàlisi musical
Literatura castellana
Dibuix tècnic
Dijous, dia 13
9.00-10.30
Història
11.00-12.30
Llengua estrangera
14.00-15.30
Dibuix artístic
Llatí
Matemàtiques
 
 
16.00-17.30
Història de l’art
Química
Divendres, dia 14
9.00-10.30
Física 
Geografia
 
11.00-12.30
Economia de l’empresa
Electrotècnia
Història de la filosofia
14.00-15.30
Biologia
Cultura audiovisual
Grec
16.00-17.30
Disseny
Literatura catalana
Tecnologia industrial
 
Hi haurà 161 tribunals ubicats en seus universitàries i alguns centres de secundària, distribuïts en 20 poblacions: Amposta, Barcelona, Bellaterra, Canet de Mar, Castelldefels, Figueres, Girona, Igualada, la Seu d’Urgell, Lleida, Manresa, Mataró, Olot, Reus, Sabadell, Tarragona, Tortosa, Vic, Vilanova i la Geltrú i Vila-Seca Salou.
 
Els estudiants podran consultar el resultat de les proves a partir del dia 26 de juny per internet al portal https://accesuniversitat.gencat.cat. En el moment de la consulta dels resultats podran descarregar-se el document personal acreditatiu de les seves qualificacions dotat amb un codi segur de verificació. Tots aquells estudiants que obtinguin una qualificació igual o superior a 9 punts en la fase general de les PAU rebran una distinció de la Generalitat de Catalunya.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia