Direcció General de Comunicació

El Govern aprova elaborar l'estratègia de lluita contra la corrupció

query_builder   11 juny 2019 13:36

event_note Nota de premsa

El Govern aprova elaborar l'estratègia de lluita contra la corrupció

·         L’estratègia definirà 25 actuacions i el seu seguiment per enfortir la integritat pública
El Govern ha aprovat l’elaboració de l’estratègia de lluita contra la corrupció i l’enfortiment de la integritat pública. L’estratègia detallarà 25 actuacions i projectes concrets que tindran un impacte mesurable i s’implementaran a l’Administració de la Generalitat i les entitats del seu sector públic, en un termini de 2 anys. 
 
Aquestes actuacions definides en el document estratègic se centraran principalment en àmbits com contractació pública, fiscalitat, subvencions, funció i direcció públiques, incompatibilitats, conflicte d’interès i grups d’interès, protecció d’alertadors i anonimització de bústies ètiques i marc d’integritat.
 
Així mateix, l’estratègia contra la corrupció establirà el tipus d’avaluació i seguiment que es farà de la implementació de tots els projectes i actuacions.
 
La Secretaria de Transparència i Govern Obert del Departament d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència elaborarà aquesta estratègia, conjuntament amb la Secretaria General de la Presidència; la Secretaria General del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda; i la Secretaria d’Administració i Funció Pública del Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública.
 
Per dissenyar l’estratègia es compta amb un termini màxim de 6 mesos i haurà de ser aprovada posteriorment per un nou acord del Govern. Un cop aprovada l’estratègia de lluita contra la corrupció i l’enfortiment de la integritat pública, les actuacions s’hauran d’implementar en els dos anys següents.
 
Contribuiran a elaborar el document estratègic contra la corrupció una gran varietat d’actors i departaments
 
En la fase de disseny, i per fer un seguiment acurat de la implementació de l’estratègia, es tindran en compte les indicacions i propostes que estableixi l’Oficina Antifrau de Catalunya, la Sindicatura de Comptes i el Síndic de Greuges. Així mateix, la participació de la societat civil organitzada i l’opinió d’experts en matèria d’anticorrupció es tindran igualment en compte per definir les actuacions i la seva implementació.
 
 
 
 
Col·laboraran en l’elaboració d’aquesta estratègia:
 
·         La Direcció General de Contractació Pública del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda
·         La Direcció General de Dret i d’Entitats Jurídiques del Departament de Justícia 
·         La Intervenció General 
·         La Direcció General de la Policia del Departament d’Interior
·         L’Escola d’Administració Pública de Catalunya 
·         La Secretaria d’Hisenda del Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda
·         El Comissionat de la Presidència per al Desplegament de l’Autogovern
 
La Comissió Interdepartamental de Transparència i Govern Obert (CITGO) i la Comissió Interdepartamental d’Administració i Personal (CIAP) mantindran informats la resta de departaments de la Generalitat de l’estat de l’estratègia i coordinaran les actuacions que se’n derivin. 
 
L’elaboració d’aquesta estratègia de lluita contra la corrupció s’emmarca en el conjunt de mesures que el Govern ha definit en el seu Pla de Govern per impulsar la integritat pública i lluitar contra la corrupció. Entre aquestes mesures, destaca l’aprovació del pla de prevenció contra el frau i la corrupció 2019-2021 i el desplegament de l’Agenda 2030 per al desenvolupament sostenible de les Nacions Unides, on la lluita contra la corrupció apareix de manera destacada en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) núm. 16.
 
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia