Direcció General de Comunicació

Conveni

L'Executiu aprova el conveni per suprimir un pas a nivell a Flaçà

query_builder   11 juny 2019 13:35

event_note Nota de premsa

L'Executiu aprova el conveni per suprimir un pas a nivell a Flaçà


 
·         El Departament de Territori, l’Ajuntament de Flaçà i l’ADIF formalitzaran l’acord de col·laboració per a substituir el pas a nivell sobre la C-255z per dos passos inferiors
 
·         L’actuació compta amb un pressupost estimat de 4,8 milions d’euros, dels quals la Generalitat n’aportarà 1,4
 
El Govern ha aprovat la subscripció d’un conveni entre el Departament de Territori i Sostenibilitat, l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) i l’Ajuntament de Flaçà per a la supressió d’un pas a nivell de la línia Tarragona – Barcelona – França en l’encreuament amb la carretera C-255z a Flaçà. L’acord defineix les bases de col·laboració entre els tres organismes per a l’execució del projecte, que consisteix en la substitució del pas a nivell per dos passos inferiors.
 
Aquesta actuació permetrà millorar la seguretat de la mobilitat a Flaçà, així com la integració de la infraestructura ferroviària en l’entorn i la vialitat del municipi. El pas a nivell està situat en l’encreuament de la línia ferroviària amb el carrer del Comerç, que correspon a la C-255z, de titularitat de la Generalitat.
 
El conveni estableix que l’ADIF, dependent del Ministeri de Foment, actualitzarà el projecte constructiu i executarà les obres, valorades en 4,8 milions d’euros. La Generalitat finançarà el 30% del pressupost, fins a un import màxim d’1,4 milions d’euros; l’ADIF, el 50% i l’Ajuntament aportarà la major part dels terrenys necessaris --amb un cost aproximat d’1 milió d’euros.
 
Les obres permetran eliminar el pas a nivell existent mitjançant la construcció de dos passos inferiors, un per a vehicles i un altre per a vianants. L’actuació es completarà amb la urbanització de l’entorn dels accessos.
El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia